Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Feest bij Fortuna: concurrent krijgt flink klop

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 21:52

Er kan weer gelachen worden in Sittard, nadat Fortuna een ruime zege heeft geboekt op directe concurrent FC Emmen: 3-1.

De wedstrijd begon met dreiging over en weer, maar Fortuna Sittard sprong goed om met de kansen. Binnen twintig minuten stond het 2-0, door een eigen doelpunt van Emmen-verdediger Andrej Lukic en een treffer van Lisandro Semedo.

Vertrouwen in Sittard
Het was een meevaller die de ploeg van trainers René Eijer en Kevin Hofland prima kon gebruiken, na vier ruime nederlagen op rij. De marge van twee doelpunten gaf Fortuna duidelijk vertrouwen. Los van korte periodes dat de formatie achteruit werd gedrongen door Emmen, wist de ploeg fris voetbal op de mat te leggen en kansen te creëren.

Weer hoofdrol VAR
Nog in de eerste helft was het opnieuw raak. Het was Jorrit Smeets die goed doorzette en de bal panklaar op het hoofd van Andrija Novakovich legde: 3-0. Emmen probeerde het nog wel, maar kreeg geen voet aan de grond in Sittard. Daardoor bloedde de wedstrijd een beetje dood.

Het publiek leefde nog tweemaal op in de tweede helft. Beide keren had de VAR daarbij een belangrijke rol. Eerst scoorde Mark Diemers op weergaloze wijze, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Later kreeg Glenn Bijl (FC Emmen) rood na inmenging van de VAR. De 3-1 van de voet van Reuven Niemeijer, in blessuretijd, was louter van statistische waarde.

Vier punten
De overwinning op FC Emmen is een erg belangrijke. Fortuna Sittard vergrootte het gat met de concurrent uit Emmen tot vier punten. Die ploeg staat zestiende, een plek die aan het einde van het seizoen betekent dat er nacompetitie wordt gespeeld. Met nog acht wedstrijden voor de boeg heeft Fortuna dus een belangrijke stap richting lijfsbehoud gezet.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen