Overslaan en naar de inhoud gaan

FC Utrecht verwelkomt gras uit Heythuysen

Geplaatst opwoensdag 31 januari 2018 - 14:42

In het stadion van FC Utrecht ligt sinds deze week Limburgs gras van Hendriks Graszoden uit Heythuysen.

Deze week reden er dertig vrachtwagens op en neer tussen Heythuysen en Utrecht, volgeladen met graszoden.

Sneeuwvrij
Begin december werd de oude mat in de Galgenwaard onherstelbaar vernield door trekkers waarmee het gras sneeuwvrij werd gemaakt. Met tot gevolg een grasmat die meer op een zandbak leek. Het was geen optie meer om door te spelen en dus werd het bedrijf uit Heythusen ingeschakeld. "Er moest snel gehandeld worden", zegt Paulo Steverink, financieel directeur van FC Utrecht tegen RTV Utrecht. "En in Limburg lag maar liefst vijfhonderd hectare gras, dat zijn zo'n zeshonderd voetbalvelden."

Noodoplossing
In de Galgenwaard ziet de grasmat er weer beter uit. Het is echter een noodoplossing, want aan het einde van het seizoen gaat deze mat eruit en wordt er opnieuw gezaaid. Op 7 februari wordt er voor het eerst op de nieuwe grasmat gevoetbald, dan speelt Utrecht de thuiswedstrijd tegen Sparta.

Een van de vele
Het stadion in Utrecht is een van de vele waar gras uit Heythuysen is te vinden. De graskwekerij heeft tientallen voetbalstadions in heel Europa van hun speelveld voorzien. Ook voetbalclubs in Rusland en Iran spelen op Limburgs gras.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen