Overslaan en naar de inhoud gaan

FC Den Bosch blij met Boessen: contract verlengd tot 2019

Geplaatst opdinsdag 2 januari 2018 - 19:42

Een goed begin van het nieuwe jaar voor Wil Boessen. De Sittardenaar mag langer aanblijven als trainer van FC Den Bosch.

De club laat dinsdag weten de optie in het aflopende contract van de coach te hebben gelicht waardoor Boessen tot de zomer van 2019 bij de Bossche voetbalclub mag blijven.

Mooie uitdaging
De 53-jarige Boessen heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Den Bosch. "We hebben een talentvolle, energieke spelersgroep die volop in ontwikkeling is. Ik zie het als een mooie uitdaging om die ontwikkelingen van de spelers te begeleiden en om de stijgende lijn in de sportieve prestaties door te trekken."

Hoofdtrainer
Boessen volgde afgelopen zomer Wiljan Vloet op als trainer van de Bossche club. Voor die tijd was hij onder meer hoofdtrainer van VVV Venlo, Fortuna Sittard en FC Oss. Hij vertrok in september 2015 naar het Thaise Chiangmai FC en ging in april 2016 voor korte tijd bij Lampang FC aan de slag.

Sportieve ambitie
Met een prima achtste positie is FC Den Bosch het nieuwe jaar ingegaan en de clubleiding is zodoende zeer te spreken over het werk van Boessen, die in de zomer neerstreek in Brabant. "In onze sportieve ambitie staan talentontwikkeling, aantrekkelijk voetbal en strijden voor deelname aan de Jupiler Play-Offs centraal. Op basis van de prestaties tijdens de eerste seizoenshelft geeft Wil Boessen hier op prima wijze invulling aan", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan.

Herkenbaar team
"Er staat een herkenbaar team met veel spelers uit de eigen jeugdopleiding en de regio, dat zich met aantrekkelijk spel heeft opgewerkt naar een verdienstelijke achtste plek op de ranglijst. We hebben als clubleiding veel vertrouwen in de werkwijze van Wil en hebben om die reden zijn optie gelicht", aldus Van der Kraan.

Den Bosch heeft met vijfentwintig tegendoelpunten in negentien speelronden één van de minst gepasseerde defensies van de Jupiler League.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen