Overslaan en naar de inhoud gaan

Faunapassages Buitenring succesvol: het wemelt van de dieren

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 14:16

De ecoducten en tunnels bij de Buitenring Parkstad worden veelvuldig gebruikt door dieren. Dankzij de passages wonen veel diersoorten in het gebied rondom het megaproject.

Dat blijkt uit een inventarisatie van Bureau Natuurbalans-Limes Divergens dat in opdracht van de provincie is uitgevoerd.

Wild
In de natuurgebieden langs de wegen van de Buitenring zijn buiten de das ook vossen, steenmarters, hermelijnen, bunzingen, hazen, egels, konijnen, reeën en amfibieën waargenomen.

Natuurbrug Feldbiss
Volgens de onderzoekers ligt Natuurbrug Feldbiss bij de Brunssummerheide op de ideale plek. Zo is de kleine hagedis hier al gespot. Ook hebben de onderzoekers de bijzondere blauwvleugelsprinkhaan gezien.

Onderzoek
Tijdens de aanleg van de Buitenring zijn er op tientallen plekken tunnels en ecoducten aangelegd voor dieren. Het monitoringsonderzoek naar de faunapassages gaat nog twee jaar door.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen