Overslaan en naar de inhoud gaan

Faunapassages Buitenring succesvol: het wemelt van de dieren

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 14:16

De ecoducten en tunnels bij de Buitenring Parkstad worden veelvuldig gebruikt door dieren. Dankzij de passages wonen veel diersoorten in het gebied rondom het megaproject.

Dat blijkt uit een inventarisatie van Bureau Natuurbalans-Limes Divergens dat in opdracht van de provincie is uitgevoerd.

Wild
In de natuurgebieden langs de wegen van de Buitenring zijn buiten de das ook vossen, steenmarters, hermelijnen, bunzingen, hazen, egels, konijnen, reeën en amfibieën waargenomen.

Natuurbrug Feldbiss
Volgens de onderzoekers ligt Natuurbrug Feldbiss bij de Brunssummerheide op de ideale plek. Zo is de kleine hagedis hier al gespot. Ook hebben de onderzoekers de bijzondere blauwvleugelsprinkhaan gezien.

Onderzoek
Tijdens de aanleg van de Buitenring zijn er op tientallen plekken tunnels en ecoducten aangelegd voor dieren. Het monitoringsonderzoek naar de faunapassages gaat nog twee jaar door.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen