Overslaan en naar de inhoud gaan

Fatale schietpartij Hoensbroek: twaalf jaar cel voor schutter

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 10:22

Een 46-jarige man uit Hoensbroek is veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar. Hij heeft op 2 augustus vorig jaar een 49-jarige plaatsgenoot doodgeschoten op de Akerstraat-Noord.

Twee weken geleden hoorde de man veertien jaar cel tegen zich eisen, zo meldt ZO-NWS.

Schietpartij
De 49-jarige man werd vorig jaar zomer rond 23:00 uur voor zijn woning aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek neergeschoten. Het slachtoffer is later aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Hoensbroek overleden

Drugsmilieu
Vooral het gegeven dat de 46-jarige man schoten heeft gelost op de openbare weg en zo het risico nam dat omstanders geraakt konden worden, werd hem zwaar aangerekend. Volgens de lokale omroep kende het duo elkaar uit het drugsmilieu.

Doodslag
Het vuurwapen waarmee de dader heeft geschoten is nooit gevonden. De 46-jarige man is daarom niet veroordeeld voor moord, maar voor doodslag.

Lees ook: Mannen opgepakt voor dodelijke schietpartij Hoensbroek

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen