Overslaan en naar de inhoud gaan

Fatale schietpartij Hoensbroek: twaalf jaar cel voor schutter

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 10:22

Een 46-jarige man uit Hoensbroek is veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar. Hij heeft op 2 augustus vorig jaar een 49-jarige plaatsgenoot doodgeschoten op de Akerstraat-Noord.

Twee weken geleden hoorde de man veertien jaar cel tegen zich eisen, zo meldt ZO-NWS.

Schietpartij
De 49-jarige man werd vorig jaar zomer rond 23:00 uur voor zijn woning aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek neergeschoten. Het slachtoffer is later aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Hoensbroek overleden

Drugsmilieu
Vooral het gegeven dat de 46-jarige man schoten heeft gelost op de openbare weg en zo het risico nam dat omstanders geraakt konden worden, werd hem zwaar aangerekend. Volgens de lokale omroep kende het duo elkaar uit het drugsmilieu.

Doodslag
Het vuurwapen waarmee de dader heeft geschoten is nooit gevonden. De 46-jarige man is daarom niet veroordeeld voor moord, maar voor doodslag.

Lees ook: Mannen opgepakt voor dodelijke schietpartij Hoensbroek

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen