Overslaan en naar de inhoud gaan

Fashionclash wint inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg

Geplaatst opdonderdag 25 november 2021 - 12:00

Modeplatform Fashionclash uit Maastricht heeft donderdag de inspiratieprijs van het Cultuurfonds Limburg ontvangen.

De onderscheiding werd door vicevoorzitter Edmond Staal van het Cultuurfonds Limburg uitgereikt.

Bespreekbaar maken
De mensen achter Fashionclash, het platform dat met name jonge ontwerpers en kunstenaars de mogelijkheid geeft hun werk te tonen, zijn volgens de jury een voorbeeld voor de wijze waarop zij thema's zoals inclusie en diversiteit bespreekbaar en zichtbaar maken. Ook heeft de cultuurregio in Zuid-Limburg met deze inspiratoren een parel in huis die gekoesterd moet worden.

Verhoging prijsbedrag
Fashionclash ontvangt een bedrag van 15.000 euro en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes. Vorig jaar ging de prijs naar danseres en choreografe Jennifer Romen uit Maastricht. Zij won toen 10.000 euro. Dat het bedrag dit jaar hoger is, daar is volgens het Prins Bernhard Cultuurfonds een verklaring voor. "Door een toegenomen behoefte aan steun en initiatieven in cultuur en natuur in deze periode is de prijs tijdelijk verhoogd", aldus de organisatie.

Lees ook: Jennifer Romen ontvangt inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg

'Rol van katalysator'
De jury spreekt lovend over Fashionclash. "Zij weten talenten op een innoverende manier mee te nemen in de jaarlijkse thematieken die een kritische reflectie zijn op maatschappelijke vraagstukken, beeldende kunst en vormgeving. Fashionclash speelt voor die jonge talenten de rol van katalysator."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen