Overslaan en naar de inhoud gaan

Fantasie komt tot leven: Elfia in Kasteeltuinen Arcen

Geplaatst opzaterdag 24 september 2016 - 13:35

Dit weekend staan de kasteeltuinen in Arcen weer in het teken van het grootste kostuumfeest van Europa: Elfia.

Elfia is een tweedaags festival waarbij de expressie van dromen centraal staat. Het wordt al sinds 2009 jaarlijks georganiseerd in de Kasteeltuinen. Dit jaar is het thema: time & space.

Bezoekers
Het festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Angela van Loon uit Lottum is een trouwe bezoeker van het fantasy-festival. Zij is verkleed als fantasie-figuur die het vagevuur heeft betreden, maar is teruggekeerd op aarde.

Kostuums
Het is voor bezoekers niet verplicht om verkleed naar het festival te gaan, maar een groot deel van de bezoekers hult zich wel in creatieve en uitbundige kostuums. Steampunk, Lord of the Rings en Star Wars zijn populair.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Fantasy-voorpret in Arcen
Elfia Arcen (20 sept 2020)
Verkleed naar een festival ondanks corona
Game of Thrones in Arcen
Elfenweekend in Arcen trekt 15.000 bezoekers
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen