Overslaan en naar de inhoud gaan

Fantasie of gruwelijke werkelijkheid: 'Knip je vingers eraf'

Geplaatst opdinsdag 13 juli 2021 - 11:41

Heeft Timothy L. (40) iemand die een drugsschuld bij hem had op gruwelijke wijze afgeperst, of heeft zijn vermeende slachtoffer een rijke fantasie? Dat laatste, zegt Timothy. Justitie zet echter in op twee jaar celstraf.

Volgens de aanklaagster zit Timothy dieper in het criminele milieu dan hij doet voorkomen.

Cocaïneconflict
Op 30 april 2020 is het vermeende slachtoffer in de Heerlense woning van Timothy geweest. Daarover zijn alle partijen het eens. Volgens Timothy was de man hem ongeveer 1500 euro schuldig vanwege niet betaalde cocaïne. Hij zou een hoogoplopende ruzie met de 'wanbetaler' hebben gekregen en dat resulteerde in een vechtpartij. Daar bleef het volgens Timothy bij.

'Schieten je dood'
De andere partij heeft een compleet andere lezing. Hij moest naar eigen zeggen bij Timothy op het matje komen en ook hij wijst op een conflict over een betaling. Daarna lopen de verhalen uiteen. Volgens het vermeende slachtoffer is hij vastgebonden aan een stoel, ernstig mishandeld en bedreigd. Daar zouden meerdere personen bij betrokken zijn geweest.

Hij claimt dat deze mensen dreigden hem in een kofferbak te gooien. "We rijden met je naar een bos en schieten je daar dood. Of we knippen je vingers af", zouden ze hebben gezegd.

Dertig maanden
Allemaal verzinsels, stelt Timothy. Zijn advocaat Raimon Maessen pleit voor vrijspraak en noemt verklaringen die door het slachtoffer en zijn vriendin zijn afgelegd 'rammelend'. Justitie ziet echter voldoende bewijs voor een celstraf van dertig maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen