Overslaan en naar de inhoud gaan

Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 8:29

Supporters van Roda JC zijn een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor de Kerkraadse club.

Onder de vlag van 'Samen zijn wij Roda JC' hopen ze een 'flinke pot met geld' op te halen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het voortbestaan van de Koempels.

Noodlijdend
Roda JC staat er financieel niet al te best voor. Vorig jaar kon een faillissement ternauwernood worden afgewend nadat eigenaar Frits Schrouff nog eens acht miljoen euro investeerde na aandringen van een groep ondernemers. Ondanks de miljoeneninjectie kampt de club dit jaar alsnog met een begrotingstekort van 900.000 euro. De Kerkraadse politiek wil daarom dat de gemeente een soort reservepotje gaat aanleggen voor het geval dat de club alsnog op de fles gaat.

Lees ook: Politiek: 'Soort reservepotje voor als Roda JC failliet gaat'

Crowdfunding
De supporters willen dat voorkomen en willen de club daarom een steuntje in de rug geven. Mocht Roda het gat in de begroting weten te dichten, kan het opgehaalde geld worden gebruikt om spelers aan te trekken. Anders kan het geld worden gebruikt voor het begrotingstekort, zo staat op de website van de actie.

Lees ook: Schrouff: 'Eindelijk een serieuze kandidaat-koper voor Roda'

Trots op Fortuna
Het is niet voor het eerst dat Limburgse voetbalfans hun club van de ondergang proberen te redden. In 2008 werd stichting Trots op Fortuna (TOF) opgericht. Het voortbestaan van de Sittardse club was destijds in gevaar. De stichting heeft toen een flinke financiële bijdrage geleverd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts