Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 8:29

Supporters van Roda JC zijn een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor de Kerkraadse club.

Onder de vlag van 'Samen zijn wij Roda JC' hopen ze een 'flinke pot met geld' op te halen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het voortbestaan van de Koempels.

Noodlijdend
Roda JC staat er financieel niet al te best voor. Vorig jaar kon een faillissement ternauwernood worden afgewend nadat eigenaar Frits Schrouff nog eens acht miljoen euro investeerde na aandringen van een groep ondernemers. Ondanks de miljoeneninjectie kampt de club dit jaar alsnog met een begrotingstekort van 900.000 euro. De Kerkraadse politiek wil daarom dat de gemeente een soort reservepotje gaat aanleggen voor het geval dat de club alsnog op de fles gaat.

Lees ook: Politiek: 'Soort reservepotje voor als Roda JC failliet gaat'

Crowdfunding
De supporters willen dat voorkomen en willen de club daarom een steuntje in de rug geven. Mocht Roda het gat in de begroting weten te dichten, kan het opgehaalde geld worden gebruikt om spelers aan te trekken. Anders kan het geld worden gebruikt voor het begrotingstekort, zo staat op de website van de actie.

Lees ook: Schrouff: 'Eindelijk een serieuze kandidaat-koper voor Roda'

Trots op Fortuna
Het is niet voor het eerst dat Limburgse voetbalfans hun club van de ondergang proberen te redden. In 2008 werd stichting Trots op Fortuna (TOF) opgericht. Het voortbestaan van de Sittardse club was destijds in gevaar. De stichting heeft toen een flinke financiële bijdrage geleverd.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen