Overslaan en naar de inhoud gaan

Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 8:29

Supporters van Roda JC zijn een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor de Kerkraadse club.

Onder de vlag van 'Samen zijn wij Roda JC' hopen ze een 'flinke pot met geld' op te halen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het voortbestaan van de Koempels.

Noodlijdend
Roda JC staat er financieel niet al te best voor. Vorig jaar kon een faillissement ternauwernood worden afgewend nadat eigenaar Frits Schrouff nog eens acht miljoen euro investeerde na aandringen van een groep ondernemers. Ondanks de miljoeneninjectie kampt de club dit jaar alsnog met een begrotingstekort van 900.000 euro. De Kerkraadse politiek wil daarom dat de gemeente een soort reservepotje gaat aanleggen voor het geval dat de club alsnog op de fles gaat.

Lees ook: Politiek: 'Soort reservepotje voor als Roda JC failliet gaat'

Crowdfunding
De supporters willen dat voorkomen en willen de club daarom een steuntje in de rug geven. Mocht Roda het gat in de begroting weten te dichten, kan het opgehaalde geld worden gebruikt om spelers aan te trekken. Anders kan het geld worden gebruikt voor het begrotingstekort, zo staat op de website van de actie.

Lees ook: Schrouff: 'Eindelijk een serieuze kandidaat-koper voor Roda'

Trots op Fortuna
Het is niet voor het eerst dat Limburgse voetbalfans hun club van de ondergang proberen te redden. In 2008 werd stichting Trots op Fortuna (TOF) opgericht. Het voortbestaan van de Sittardse club was destijds in gevaar. De stichting heeft toen een flinke financiële bijdrage geleverd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen