Overslaan en naar de inhoud gaan

Fans Roda houden uit protest zelf een nieuwjaarsreceptie

Geplaatst opzaterdag 7 januari 2017 - 10:05

Het besluit van Roda JC om dit jaar geen nieuwjaarsreceptie te houden, is bij een deel van de achterban slecht gevallen.

Supportersclubs vinden dat de Kerkraadse eredivisionist een slecht signaal afgeeft naar fans en sponsors en organiseerden daarom vrijdagavond zelf een nieuwjaarsfeest in supportershome De Schacht in het Parkstad Limburg Stadion.

Bezuiniging
Roda moet door teruglopende toeschouwersaantallen en dalende sponsorinkomsten bezuinigen en besloot daarom onder meer de traditionele nieuwjaarsreceptie te schrappen. Die was de afgelopen jaren toegankelijk voor de fans, die elk ook een gratis consumptie kregen.

"De kostenpost is de voornaamste reden om de bijeenkomst niet te houden", zegt woordvoerder Rob Goossens. "Daarnaast was het moeilijk een geschikte datum te vinden omdat de selectie een week in Portugal verblijft."

Slechte beslissing
De supporters kunnen niets met de lezing van Roda. "Slechte beslissingen die vanuit een ivoren toren worden genomen", schrijft Fanproject '98 op zijn Facebookpagina.

Roda zegt dat de traditie van de nieuwjaarsreceptie niet definitief van de baan is. "Volgend jaar bekijken we het opnieuw."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Drukte voor de wedstrijd Roda JC - Jong Ajax
Extra kassa vanwege drukte Roda-Jong Ajax
Roda wint met hangen en wurgen
Roda wint met hangen en wurgen van Jong Ajax
Roda wint met hangen en wurgen
Gratis kaarten voor Roda-fans
Roda wint met hangen en wurgen
Van Leer krijgt kans in bekerduel Roda JC
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen