Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fanfare Eendracht onenig met gemeente Landgraaf

Geplaatst opmaandag 5 januari 2015 - 6:34

Muziekgezelschap Eendracht uit Nieuwenhagerheide moet met grote tegenzin verhuizen naar ander repetitielokaal.

Volgens de gemeente is de constructie van het gebouw niet in orde; ze wil overgaan tot sloop van de gymzaal. Maar de muziekvereniging bestrijdt dat het repetitielokaal niet in orde zou zijn. Ze wijst op een onafhankelijk onderzoek van advies- en constructiebureau Storms waaruit blijkt dat er geen gevaarlijke situatie is.

Mes op de keel
Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide voelt zich door het gemeentebestuur het mes op de keel gezet om de vertrouwde repetitieruimte in de oude gymzaal aan de Emmastraat te verlaten. Toch hebben B en W van Landgraaf per 1 januari de huur van de gymzaal opgezegd en moet de fanfare in ieder geval voorlopig verkassen naar de multifunctionele accommodatie Bei de Ling in Lauradorp (Ubach over Worms). In de toekomst krijgt fanfare Eendracht een plek in het nieuwe ‘sport- en cultuurpark Heigank’.

Dat complex had eigenlijk op 1 januari klaar moeten zijn, maar de bouw loopt vertraging op. Zodra Heigank beschikbaar is, verhuist de fanfare daar naar toe.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste WMC Biënnale van start in Kerkrade
Koninklijke Harmonie Thorn bij EK harmonie-orkesten
Componist en dirigent Jef Penders overleden
Verkennersband zwerft van oefenhok naar oefenhok
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen