Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fanfare Eendracht onenig met gemeente Landgraaf

Geplaatst opmaandag 5 januari 2015 - 6:34

Muziekgezelschap Eendracht uit Nieuwenhagerheide moet met grote tegenzin verhuizen naar ander repetitielokaal.

Volgens de gemeente is de constructie van het gebouw niet in orde; ze wil overgaan tot sloop van de gymzaal. Maar de muziekvereniging bestrijdt dat het repetitielokaal niet in orde zou zijn. Ze wijst op een onafhankelijk onderzoek van advies- en constructiebureau Storms waaruit blijkt dat er geen gevaarlijke situatie is.

Mes op de keel
Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide voelt zich door het gemeentebestuur het mes op de keel gezet om de vertrouwde repetitieruimte in de oude gymzaal aan de Emmastraat te verlaten. Toch hebben B en W van Landgraaf per 1 januari de huur van de gymzaal opgezegd en moet de fanfare in ieder geval voorlopig verkassen naar de multifunctionele accommodatie Bei de Ling in Lauradorp (Ubach over Worms). In de toekomst krijgt fanfare Eendracht een plek in het nieuwe ‘sport- en cultuurpark Heigank’.

Dat complex had eigenlijk op 1 januari klaar moeten zijn, maar de bouw loopt vertraging op. Zodra Heigank beschikbaar is, verhuist de fanfare daar naar toe.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste WMC Biënnale van start in Kerkrade
Koninklijke Harmonie Thorn bij EK harmonie-orkesten
Componist en dirigent Jef Penders overleden
Verkennersband zwerft van oefenhok naar oefenhok
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen