Overslaan en naar de inhoud gaan

Fanfare Eendracht onenig met gemeente Landgraaf

Geplaatst opmaandag 5 januari 2015 - 6:34

Muziekgezelschap Eendracht uit Nieuwenhagerheide moet met grote tegenzin verhuizen naar ander repetitielokaal.

Volgens de gemeente is de constructie van het gebouw niet in orde; ze wil overgaan tot sloop van de gymzaal. Maar de muziekvereniging bestrijdt dat het repetitielokaal niet in orde zou zijn. Ze wijst op een onafhankelijk onderzoek van advies- en constructiebureau Storms waaruit blijkt dat er geen gevaarlijke situatie is.

Mes op de keel
Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide voelt zich door het gemeentebestuur het mes op de keel gezet om de vertrouwde repetitieruimte in de oude gymzaal aan de Emmastraat te verlaten. Toch hebben B en W van Landgraaf per 1 januari de huur van de gymzaal opgezegd en moet de fanfare in ieder geval voorlopig verkassen naar de multifunctionele accommodatie Bei de Ling in Lauradorp (Ubach over Worms). In de toekomst krijgt fanfare Eendracht een plek in het nieuwe ‘sport- en cultuurpark Heigank’.

Dat complex had eigenlijk op 1 januari klaar moeten zijn, maar de bouw loopt vertraging op. Zodra Heigank beschikbaar is, verhuist de fanfare daar naar toe.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste WMC Biënnale van start in Kerkrade
Koninklijke Harmonie Thorn bij EK harmonie-orkesten
Componist en dirigent Jef Penders overleden
Verkennersband zwerft van oefenhok naar oefenhok
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen