Overslaan en naar de inhoud gaan

Fan Rode Duivels sterft op weg naar EK-duel in Frankrijk

Geplaatst opmaandag 13 juni 2016 - 15:55

Enkele uren voor voordat de Belgen aftrappen in hun eerste duel op het EK voetbal, is de achterban van de Rode Duivels getroffen door een tragisch verlies.

De 71-jarige Pierre Deckers uit Maaseik was maandag met de lokale supportersvereniging per touringcar op weg naar het stadion in Lyon, maar overleed onderweg.

Noodlot
De man sukkelde al langer met zijn gezondheid, maar wilde koste wat kost naar Frankrijk afreizen om de eerste groepswedstrijd van de Rode Duivels bij te wonen, schrijft het Belang van Limburg. Hij stapte samen met enkele tientallen supporters in een bus richting Lyon, maar halverwege de route sloeg het noodlot toe.

Hartstilstand
Op een parkeerplaats in de buurt van Nancy maakten de fans rond 9:00 uur een korte sanitaire stop. Op de parkeerplaats langs de snelweg kreeg Deckers een hartstilstand en zakte in elkaar. Een verpleger, die toevallig ook was meegereisd, probeerde de man nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

De fanclub was zwaar aangeslagen door de dood van hun collega-supporter, maar heeft toch besloten om de reis richting Lyon voort te zetten.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen