Overslaan en naar de inhoud gaan

Fan Rode Duivels sterft op weg naar EK-duel in Frankrijk

Geplaatst opmaandag 13 juni 2016 - 15:55

Enkele uren voor voordat de Belgen aftrappen in hun eerste duel op het EK voetbal, is de achterban van de Rode Duivels getroffen door een tragisch verlies.

De 71-jarige Pierre Deckers uit Maaseik was maandag met de lokale supportersvereniging per touringcar op weg naar het stadion in Lyon, maar overleed onderweg.

Noodlot
De man sukkelde al langer met zijn gezondheid, maar wilde koste wat kost naar Frankrijk afreizen om de eerste groepswedstrijd van de Rode Duivels bij te wonen, schrijft het Belang van Limburg. Hij stapte samen met enkele tientallen supporters in een bus richting Lyon, maar halverwege de route sloeg het noodlot toe.

Hartstilstand
Op een parkeerplaats in de buurt van Nancy maakten de fans rond 9:00 uur een korte sanitaire stop. Op de parkeerplaats langs de snelweg kreeg Deckers een hartstilstand en zakte in elkaar. Een verpleger, die toevallig ook was meegereisd, probeerde de man nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

De fanclub was zwaar aangeslagen door de dood van hun collega-supporter, maar heeft toch besloten om de reis richting Lyon voort te zetten.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen