Overslaan en naar de inhoud gaan

Families dansen sterren van de hemel tijdens Dansdagen

Geplaatst opmaandag 8 oktober 2018 - 14:58

Acht families onderzoeken hun band met elkaar in het dansproject Bloedbanden van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht, dat woensdag in première gaat.

Alle families hebben hun eigen verhaal en eigen dans. Daarin worden ze begeleid door professionele dansers en dansstudenten.

Pleeggezin
Het gezin van Geert Runhaar en Marlou Hardy uit Oost-Maarland is een van de families die meedanst. Samen zorgen zij voor tientallen pleegkinderen. Toen ze van Bloedbanden hoorden, werden ze meteen enthousiast om mee te doen. "Een harmonie met diversiteiten", noemt Runhaar het project.

Eigen kleur
Hana-Lina Hutzfeldt is de danscoach van de familie. "Een band tussen mensen kan meer zijn dan alleen bloed", vertelt ze. "Iedereen heeft een eigen kleur en eigen ervaringen." Die probeert ze te vangen in Bloedbanden.

Drie routes
De familie testte vorige week hun dans alvast voor een live publiek, voor het echte werk begint. Op 10, 11 en 14 oktober worden de verschillende
Bloedbanden-dansen vertoond tijdens drie routers in Kumulus West in Maastricht.

De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van 10 tot en met 14 oktober.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen