Overslaan en naar de inhoud gaan

Familieruzie loopt volledig uit de hand: anderhalf jaar cel

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2020 - 19:38

De rechter heeft Jerrel M. (22) veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar. Jerrel beslechtte een slepende Maastrichtse familieruzie door op twee mensen in te rijden.

William, de vader van Jerrel, leeft al geruime tijd in onmin met de familie K. Dat zou aanleiding zijn geweest voor het incident van 27 februari 2019.

Lees ook: Kookpunt in Maastrichtse familievete: 'Spelen eigen rechter'

Broertje helpen
Toen werden twee leden van de familie K. bijna aangereden door Jerrel, die flink gas zou hebben gegeven toen hij in hun richting reed. Dat gebeurde in een paadje tussen de Frankenstraat en het Friezenplein. Volgens Jerrel reed hij niet op de mensen in, maar reed hij die kant op om zijn broertje te halen. Die was immers in gevecht geraakt met het duo van de familie K.

Ruzie opgelaaid
Daar gelooft de rechter niets van. De familievete was op dat moment immers net weer gaan leven. Er was enkele dagen eerder een huiszoeking geweest in de woning van William, vader van Jerrel, en die hield daar de familie K. voor verantwoordelijk. Iemand van die familie zou immers de politie hebben getipt. Daar was William niet blij mee.

Eigen rechter
'Het dossier bevat aanknopingspunten dat Jerrel voor eigen rechter wilde spelen na een doorzoeking van de woning van de vader', schrijft de rechter in zijn vonnis. Jerrel is veroordeeld voor een dubbele poging tot zware mishandeling. Van de anderhalf jaar cel die hem is opgelegd, zijn zes maanden voorwaardelijk.

Bedlegerige oom
De straf had overigens lager kunnen uitvallen. 'De rechtbank weegt in strafverzwarende zin mee dat verdachte bij zijn aanhouding vlucht voor de politie door zich los te trekken van een verbalisant, weg te rennen en enkele weken onder te duiken. Ook probeert verdachte in eerste instantie om de schuld in de schoenen van zijn bijna geheel bedlegerige oom te schuiven', schrijft de rechter.

Jerrel en zijn advocaat Gita Biesmans hebben nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen