Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie woest over beklad monument: 'Werk van een gek'

Geplaatst opdonderdag 24 december 2015 - 6:53

Tot twee keer toe werd deze week het monument ter nagedachtenis aan de verongelukte Chelsea de Wit uit Weert beklad. Familie en vrienden kunnen het niet bevatten.

"Wie doet nou zoiets, hebben we niet genoeg te verduren gehad met het overlijden van Chelsea?", vragen haar grootouders zich af. "Zo worden de wonden opnieuw ruw opengereten."

Ongeluk
Chelsea de Wit overleed op 1 juli van dit jaar toen ze met haar scooter in botsing kwam met een auto. Het monument, een marmeren hart met daarop onder meer een groot portret van Chelsea, haar naam en haar geboorte- en sterfdatum, werd anderhalve maand geleden geplaatst langs de Tromplaan, de plek van het ongeval.

Beklad met verf
Afgelopen weekeinde werd het graf van het meisje beklad met verf. Haar vader verwijderde die maandag, maar dezelfde avond was het opnieuw raak. "Twee keer kort op elkaar. Dat kan alleen werk van een gek zijn", meent hij. "Dit doet mij heel veel pijn. Ik hoop dat hij het nog een keer doet en dat hij dan gepakt wordt en zijn straf krijgt."

Ook de vriendinnen van Chelsea kunnen hun woede over de bekladdingen nauwelijks verbergen. "Als je zoiets doet, dan heb je geen hart", zegt Melissa van de Vin. "Chelsea was als een zus voor ons. Een spontane, vrije meid."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gedenksteen overleden meisje beklad in Weert
Gedenkteken verkeersslachtoffer opnieuw beklad
Monument overleden meisje Weert opnieuw beklad
76-jarige opgepakt voor autobekrassingen Weert
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen