Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie woest over beklad monument: 'Werk van een gek'

Geplaatst opdonderdag 24 december 2015 - 6:53

Tot twee keer toe werd deze week het monument ter nagedachtenis aan de verongelukte Chelsea de Wit uit Weert beklad. Familie en vrienden kunnen het niet bevatten.

"Wie doet nou zoiets, hebben we niet genoeg te verduren gehad met het overlijden van Chelsea?", vragen haar grootouders zich af. "Zo worden de wonden opnieuw ruw opengereten."

Ongeluk
Chelsea de Wit overleed op 1 juli van dit jaar toen ze met haar scooter in botsing kwam met een auto. Het monument, een marmeren hart met daarop onder meer een groot portret van Chelsea, haar naam en haar geboorte- en sterfdatum, werd anderhalve maand geleden geplaatst langs de Tromplaan, de plek van het ongeval.

Beklad met verf
Afgelopen weekeinde werd het graf van het meisje beklad met verf. Haar vader verwijderde die maandag, maar dezelfde avond was het opnieuw raak. "Twee keer kort op elkaar. Dat kan alleen werk van een gek zijn", meent hij. "Dit doet mij heel veel pijn. Ik hoop dat hij het nog een keer doet en dat hij dan gepakt wordt en zijn straf krijgt."

Ook de vriendinnen van Chelsea kunnen hun woede over de bekladdingen nauwelijks verbergen. "Als je zoiets doet, dan heb je geen hart", zegt Melissa van de Vin. "Chelsea was als een zus voor ons. Een spontane, vrije meid."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gedenksteen overleden meisje beklad in Weert
Monument overleden meisje Weert opnieuw beklad
Gedenkteken verkeersslachtoffer opnieuw beklad
76-jarige opgepakt voor autobekrassingen Weert
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen