Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie Verstappen geschrokken van lang uitstel

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 16:45

De familie van Nicky Verstappen had wel verwacht dat de behandeling van de zaak tegen Jos Brech zou worden uitgesteld, maar niet zo lang. Dat zegt hun woordvoerder, Peter R. de Vries.

Er waren vijf zittingsdagen in mei gepland, maar de rechtbank verwacht pas eind september of begin oktober aan de zaak te kunnen beginnen.

Coronacrisis
De reden is de coronacrisis. De rechtbank wil een volwaardige behandeling van de zaak, met alle betrokkenen. En vreest dat zoiets in mei nog niet mogelijk is.

Geschrokken
De familie Verstappen is dinsdag op de hoogte gebracht en reageerde volgens De Vries geschrokken. "Ze hadden gehoopt op juli, begin augustus. Maar ze hebben er begrip voor, de familie wil een volwaardige zitting."

Lees ook: Coronavirus zet streep door zaak Nicky Verstappen

Domper
De familie heeft volgens De Vries lang naar de zitting uitgekeken. Nicky Verstappen werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide, verdachte Jos Brech werd 20 jaar later aangehouden. "Dan is dit toch weer een domper, met al die spanning en al die emoties."

Verlengen hechtenis
Vanwege het uitstel moet de voorlopige hechtenis van Brech nog een aantal keren worden verlengd. De Vries verwacht daar geen problemen en zegt ook dat de familie zich daar geen zorgen over maakt. Hij verwacht wel dat de advocaat van Brech gaat vragen om zijn cliënt vanwege het langdurige uitstel vrij te laten.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen