Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie van politiemol via bezoekerspas afgeluisterd

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 6:05

Familieleden van de vermeende politiemol Mark M. uit Weert zijn tijdens hun bezoek aan de gevangenis in Stroe afgeluisterd via een microfoontje in het bezoekerspasje.

Dat stelde advocaat Jan-Hein Kuijpers maandag tijdens een zogeheten regiezitting tegen de ex-politieman, die geheime recherche-gegevens zou hebben verkocht aan criminelen.

Apparatuur
M. zat tot zijn voorlopige vrijlating afgelopen juni enkele maanden in de militaire gevangenis. Hij werd daar volgens justitie vanwege zijn eigen veiligheid naartoe gebracht. Volgens Kuijpers is vlak voor de komst van M. naar de militaire gevangenis van Stroe overal afluisterapparatuur aangebracht. Of het toegangspasje dat hij als advocaat kreeg ook afluisterapparatuur bevatte, weet hij niet.

Bezoekerspas
Het afluisteren van gesprekken tussen een verdachte en zijn advocaat is verboden. Kuijpers zegt wel bewust terughoudend te zijn geweest tijdens dergelijke gesprekken in Stroe. M. zei maandag tegen de rechters dat alleen zijn bezoek de pasjes moest dragen. Bezoekers van andere gevangenen hoefden dat niet. Nadat hij daar een opmerking over had gemaakt, werd de regeling aangepast.

Opheldering
Een poging om medeverdachte Mark S. nog voor zijn aanhouding af te luisteren met apparatuur in zijn auto, mislukte. De advocaat van S., Marcel Heuvelmans, had opheldering over het afluisteren gevraagd maar volgens de officier van justitie is het nooit verder gekomen dan een poging.

Lees ook: Politiemol wil paspoort terug voor reis naar Oekraïne.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Politiemol Mark M. naar militaire gevangenis in Stroe
Politiemol Mark M. moet blijven zwijgen
Zaak tegen politiemol Mark M. gaat lang duren
LIVE: Weerter politiemol voor de rechter
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen