Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Familie van Nicky: 'Jos Brech heeft geen goed verhaal'

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 16:30

Vooralsnog lijkt er weinig tot geen nieuw bewijs op tafel te komen in de zaak Nicky Verstappen, maar familieleden maken zich nog geen zorgen over de zaak tegen Jos Brech (56). Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky.

Peter R. de Vries, vertrouwenspersoon van de familie, ziet desondanks 'een aaneenschakeling van verdachte feiten'. Hij noemt onder meer de dna-sporen van Brech op de kleding van Nicky en de aanwezigheid van de verdachte op de avond dat de toen elfjarige jongen verdween.

Lees ook: Rechters voorlopig niet naar Brunssummerheide in zaak Nicky

Ernstige bezwaren
Dat er in de afgelopen maanden geen andere bewijsmiddelen zijn opgedoken, zegt niets volgens De Vries. "Daarnaast: de inhoudelijke behandeling moet nog beginnen. Ik ga niet op zaken vooruitlopen. De familie kan zich in ieder geval vinden in de visie van de rechter, dat er ernstige bezwaren zijn tegen de vrijlating van de verdachte."

Video: L1

Geen verklaring
Brech heeft nog altijd geen verklaring afgelegd over zijn dna op de kleding van Nicky. "De zaak is nog steeds iets dat de familie heel erg aangrijpt en met name de proceshouding van de verdachte, waarbij hij toch blijft zwijgen en weigert om elementaire vragen te beantwoorden", zegt De Vries. "Dat zit de familie wel heel hoog. Ze twijfelen er zeer aan of ze het verhaal ooit nog gaan horen. In de ogen van de familie zwijgt hij, omdat hij geen goed verhaal heeft."

Twaalf keer verhoord
Tot dusver is de verdachte uit Simpelveld twaalf keer verhoord door de politie. Zijn laatste verhoor was tekenend voor de eerdere vraaggesprekken; hij maakte veelvuldig gebruik van zijn zwijgrecht. Hij heeft wél ontkend dat hij degene is die Nicky heeft ontvoerd, misbruikt en gedood op de Brunssummerheide. Hoe zijn dna op de kleding van de jongen is beland, heeft hij nog niet verteld.

'Tijd zal het leren'
Advocaat Gerald Roethof wijst op de antwoorden die Brech wel heeft gegeven, op vragen die volgens hem het belangrijkste zijn. "Die vragen zijn: 'Heb je wat te maken met de verdwijning? Heb je iets te maken met seksueel misbruik? Heb je iets te maken met het overlijden van Nicky Verstappen? Cliënt heeft gezegd: 'Nee, nee en nee.' Er zijn meer vragen gesteld en in het algemeen heeft hij niet geantwoord. Dit omdat hij wil voorkomen dat hij iets zegt over twintig jaar geleden, waarvan achteraf blijkt dat het iets genuanceerder ligt", zegt de raadsman. "Kan hij verantwoorden hoe zijn dna op de kleding is gekomen? De tijd zal het leren."

Vrijdag besloot de rechter om Brech langer in voorarrest te houden. Komende week wordt de verdachte opgenomen in het Pieter Baan Centrum, waar hij zes weken lang wordt onderzocht. Daar wordt kritisch gekeken naar zijn psyche. In juni wordt de zaak voortgezet.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen