Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Familie van Nicky: 'Jos Brech heeft geen goed verhaal'

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 16:30

Vooralsnog lijkt er weinig tot geen nieuw bewijs op tafel te komen in de zaak Nicky Verstappen, maar familieleden maken zich nog geen zorgen over de zaak tegen Jos Brech (56). Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky.

Peter R. de Vries, vertrouwenspersoon van de familie, ziet desondanks 'een aaneenschakeling van verdachte feiten'. Hij noemt onder meer de dna-sporen van Brech op de kleding van Nicky en de aanwezigheid van de verdachte op de avond dat de toen elfjarige jongen verdween.

Lees ook: Rechters voorlopig niet naar Brunssummerheide in zaak Nicky

Ernstige bezwaren
Dat er in de afgelopen maanden geen andere bewijsmiddelen zijn opgedoken, zegt niets volgens De Vries. "Daarnaast: de inhoudelijke behandeling moet nog beginnen. Ik ga niet op zaken vooruitlopen. De familie kan zich in ieder geval vinden in de visie van de rechter, dat er ernstige bezwaren zijn tegen de vrijlating van de verdachte."

Video: L1

Geen verklaring
Brech heeft nog altijd geen verklaring afgelegd over zijn dna op de kleding van Nicky. "De zaak is nog steeds iets dat de familie heel erg aangrijpt en met name de proceshouding van de verdachte, waarbij hij toch blijft zwijgen en weigert om elementaire vragen te beantwoorden", zegt De Vries. "Dat zit de familie wel heel hoog. Ze twijfelen er zeer aan of ze het verhaal ooit nog gaan horen. In de ogen van de familie zwijgt hij, omdat hij geen goed verhaal heeft."

Twaalf keer verhoord
Tot dusver is de verdachte uit Simpelveld twaalf keer verhoord door de politie. Zijn laatste verhoor was tekenend voor de eerdere vraaggesprekken; hij maakte veelvuldig gebruik van zijn zwijgrecht. Hij heeft wél ontkend dat hij degene is die Nicky heeft ontvoerd, misbruikt en gedood op de Brunssummerheide. Hoe zijn dna op de kleding van de jongen is beland, heeft hij nog niet verteld.

'Tijd zal het leren'
Advocaat Gerald Roethof wijst op de antwoorden die Brech wel heeft gegeven, op vragen die volgens hem het belangrijkste zijn. "Die vragen zijn: 'Heb je wat te maken met de verdwijning? Heb je iets te maken met seksueel misbruik? Heb je iets te maken met het overlijden van Nicky Verstappen? Cliënt heeft gezegd: 'Nee, nee en nee.' Er zijn meer vragen gesteld en in het algemeen heeft hij niet geantwoord. Dit omdat hij wil voorkomen dat hij iets zegt over twintig jaar geleden, waarvan achteraf blijkt dat het iets genuanceerder ligt", zegt de raadsman. "Kan hij verantwoorden hoe zijn dna op de kleding is gekomen? De tijd zal het leren."

Vrijdag besloot de rechter om Brech langer in voorarrest te houden. Komende week wordt de verdachte opgenomen in het Pieter Baan Centrum, waar hij zes weken lang wordt onderzocht. Daar wordt kritisch gekeken naar zijn psyche. In juni wordt de zaak voortgezet.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen