Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie slachtoffers Thijs H.: 'Seriemoordenaar, monster'

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 16:46

Nabestaanden van de slachtoffers van Thijs H. (28) zetten grote vraagtekens het verhaal over zijn psychoses. Ze noemden hem dinsdag een 'monster' en 'seriemoordenaar'.

Thijs stak op 4 mei 2019 een vrouw dood in Den Haag en bracht drie dagen later twee mensen om het leven op de Brunssummerheide.

Lees ook: 'Psychotische Thijs H. werd niet goed geholpen door ggz'

Tientallen messteken
Het Haagse slachtoffer, de 56-jarige Etsuko, werd dertig keer gestoken en drie keer gesneden, onder meer in haar hoofd en borst. Ook sneed Thijs haar linkerpink af. Drie dagen later viel het tweede slachtoffer. De twintiger stak de 63-jarige Diny vier keer, sneed haar zesmaal en trof haar twee keer dodelijk in de romp. Niet lang daarna werd Frans (68) drie keer dodelijk in zijn romp gestoken.

Grote twijfel
Advocaat Sébas Diekstra, die onder anderen de man van Etsuko bijstaat, stelt dat nabestaanden erg twijfelen aan het verhaal dat Thijs psychoses had tijdens de moorden. "Hij heeft een beperkt verhaal. Al het overige laat hij weg. Delen van het dossier lijken niet bekend bij het Pieter Baan Centrum. Dat geeft het beeld van een gemankeerd onderzoek. Wil Thijs H. ons rechtssysteem verslaan?"

Lees ook: Man ontsnapte aan de dood dankzij twijfelende Thijs H.

'Een seriemoordenaar'
De tweelingzus van Diny was één van de nabestaanden die het woord nam. Ze vroeg Thijs om haar aan te kijken, terwijl zij over haar zus en haar verdriet sprak. Dat deed de Brunssumse twintiger. "Je bent een moordenaar. Een seriemoordenaar. Je zocht op internet op hoe het is om iemand te steken. Nou, hoe voelde dat nou? Voelde het goed?"

Idioot, monster
Ook de man van Diny sprak Thijs snikkend toe. "Wij kunnen en willen haar niet missen, maar dat moet. Daar heb jij, idioot, monster, voor gezorgd. Hopelijk heb jij een spiegel in je cel en besef je dat jij die seriemoordenaar bent die al die mensen ongelukkig maakt."

Advocaat Diekstra en zijn collega Phil Boonen dienden namens de slachtoffers schadeclaims in van in totaal bijna 160.000 euro.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen