Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie slachtoffers Thijs H.: 'Seriemoordenaar, monster'

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 16:46

Nabestaanden van de slachtoffers van Thijs H. (28) zetten grote vraagtekens het verhaal over zijn psychoses. Ze noemden hem dinsdag een 'monster' en 'seriemoordenaar'.

Thijs stak op 4 mei 2019 een vrouw dood in Den Haag en bracht drie dagen later twee mensen om het leven op de Brunssummerheide.

Lees ook: 'Psychotische Thijs H. werd niet goed geholpen door ggz'

Tientallen messteken
Het Haagse slachtoffer, de 56-jarige Etsuko, werd dertig keer gestoken en drie keer gesneden, onder meer in haar hoofd en borst. Ook sneed Thijs haar linkerpink af. Drie dagen later viel het tweede slachtoffer. De twintiger stak de 63-jarige Diny vier keer, sneed haar zesmaal en trof haar twee keer dodelijk in de romp. Niet lang daarna werd Frans (68) drie keer dodelijk in zijn romp gestoken.

Grote twijfel
Advocaat Sébas Diekstra, die onder anderen de man van Etsuko bijstaat, stelt dat nabestaanden erg twijfelen aan het verhaal dat Thijs psychoses had tijdens de moorden. "Hij heeft een beperkt verhaal. Al het overige laat hij weg. Delen van het dossier lijken niet bekend bij het Pieter Baan Centrum. Dat geeft het beeld van een gemankeerd onderzoek. Wil Thijs H. ons rechtssysteem verslaan?"

Lees ook: Man ontsnapte aan de dood dankzij twijfelende Thijs H.

'Een seriemoordenaar'
De tweelingzus van Diny was één van de nabestaanden die het woord nam. Ze vroeg Thijs om haar aan te kijken, terwijl zij over haar zus en haar verdriet sprak. Dat deed de Brunssumse twintiger. "Je bent een moordenaar. Een seriemoordenaar. Je zocht op internet op hoe het is om iemand te steken. Nou, hoe voelde dat nou? Voelde het goed?"

Idioot, monster
Ook de man van Diny sprak Thijs snikkend toe. "Wij kunnen en willen haar niet missen, maar dat moet. Daar heb jij, idioot, monster, voor gezorgd. Hopelijk heb jij een spiegel in je cel en besef je dat jij die seriemoordenaar bent die al die mensen ongelukkig maakt."

Advocaat Diekstra en zijn collega Phil Boonen dienden namens de slachtoffers schadeclaims in van in totaal bijna 160.000 euro.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen