Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie overleden Van Luijn wil waarheid boven tafel krijgen

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 14:53

De familie van de overleden Wouter van Luijn (34) weigert te geloven dat de filmeditor aan een natuurlijke dood is gestorven vorig jaar juli op Mallorca.

Dit laat de familie in een interview weten aan De Telegraaf. Een Spaanse patholoog-anatoom constateerde een natuurlijke dood. "We kunnen zo niet verder met ons leven", zegt Wouters vader Gerard aan de krant.

Achterbuurt
Vorig jaar zomer werd Van Luijn, afkomstig uit Arcen, tijdens zijn vakantie in een achterbuurt op Mallorca bewusteloos geslagen. Hij overleed later in een Spaans ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Lees ook: Doodgeslagen man in Mallorca is geboren Limburger

Aneurysma
"We begrijpen niet waarom Wouters dood zo snel is afgedaan met de verklaring aneurysma. Dit is een inwendige bloeding, veroorzaakt door het plotseling knappen van een belangrijk bloedvat. En waarom is een verdachte zo snel op borgtocht vrij? Volgens ons wil de Spaanse politie zo snel mogelijk van de zaak af. Een moord schaadt in hun ogen alleen maar het toerisme", vertelt de familie.

Ingebracht
De ouders van de overleden filmeditor hebben het er dan ook niet bij laten zitten. "We lieten een second opinion uitvoeren door een patholoog uit Madrid", zegt Gerard. "Die kwam tot een heel andere conclusie. Wouter is wel degelijk gestorven aan de gevolgen van uitwendig geweld. Maar het rapport was volgens de Spaanse rechtbank door het OM niet tijdig ingebracht, waarna de enige verdachte, de knaap die Wouter naar het ziekenhuis reed, op borgtocht vrij kwam", vertelt hij aan De Telegraaf.

Lees ook: 'Arcenaar doodgeslagen omdat hij stond te plassen'

Misdrijf
De Spaanse politie is inmiddels hier ook van overtuigd. De krant meldt dat de commandant van de moordbrigade in een gesprek met de ouders van Van Luijn bevestigt dat nu wel degelijk wordt uitgegaan van een misdrijf. "We laten deze zaak niet rusten. We hebben zicht op de daders, maar er moet nog wel meer bewijs komen.”

Een reconstructie van deze zaak, is dinsdag in het programma ’Dossier van den Heuvel’ te zien.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV