Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie overleden Van Luijn wil waarheid boven tafel krijgen

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 14:53

De familie van de overleden Wouter van Luijn (34) weigert te geloven dat de filmeditor aan een natuurlijke dood is gestorven vorig jaar juli op Mallorca.

Dit laat de familie in een interview weten aan De Telegraaf. Een Spaanse patholoog-anatoom constateerde een natuurlijke dood. "We kunnen zo niet verder met ons leven", zegt Wouters vader Gerard aan de krant.

Achterbuurt
Vorig jaar zomer werd Van Luijn, afkomstig uit Arcen, tijdens zijn vakantie in een achterbuurt op Mallorca bewusteloos geslagen. Hij overleed later in een Spaans ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Lees ook: Doodgeslagen man in Mallorca is geboren Limburger

Aneurysma
"We begrijpen niet waarom Wouters dood zo snel is afgedaan met de verklaring aneurysma. Dit is een inwendige bloeding, veroorzaakt door het plotseling knappen van een belangrijk bloedvat. En waarom is een verdachte zo snel op borgtocht vrij? Volgens ons wil de Spaanse politie zo snel mogelijk van de zaak af. Een moord schaadt in hun ogen alleen maar het toerisme", vertelt de familie.

Ingebracht
De ouders van de overleden filmeditor hebben het er dan ook niet bij laten zitten. "We lieten een second opinion uitvoeren door een patholoog uit Madrid", zegt Gerard. "Die kwam tot een heel andere conclusie. Wouter is wel degelijk gestorven aan de gevolgen van uitwendig geweld. Maar het rapport was volgens de Spaanse rechtbank door het OM niet tijdig ingebracht, waarna de enige verdachte, de knaap die Wouter naar het ziekenhuis reed, op borgtocht vrij kwam", vertelt hij aan De Telegraaf.

Lees ook: 'Arcenaar doodgeslagen omdat hij stond te plassen'

Misdrijf
De Spaanse politie is inmiddels hier ook van overtuigd. De krant meldt dat de commandant van de moordbrigade in een gesprek met de ouders van Van Luijn bevestigt dat nu wel degelijk wordt uitgegaan van een misdrijf. "We laten deze zaak niet rusten. We hebben zicht op de daders, maar er moet nog wel meer bewijs komen.”

Een reconstructie van deze zaak, is dinsdag in het programma ’Dossier van den Heuvel’ te zien.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen