Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie Nusser volgt zenuwslopend WK-duel dochter Larissa

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 15:47

Ouders en zus van handbalster Larissa Nusser hebben thuis enorm meegeleefd tijdens de spannende WK-wedstrijd donderdag tegen Servië.

Ze bekeken de wedstrijd, die in Japan werd gespeeld, thuis op de bank in Born. Moeder Chantal had speciaal voor deze wedstrijd een vrije dag opgenomen.

Handbalfamilie
De familie Nusser kan met recht een handbalfamilie genoemd worden. Vader Harold en moeder Chantal speelden beiden op hoog niveau. Zus Chiara handbalt bij Handbal Venlo, grootvader Jo floot vroeger als scheidsrechter veel nationale en internationale duels. Larissa komt tegenwoordig uit voor het Deense FC København Handbold. In het verleden speelde ze onder andere voor BFC en Handbal Venlo.

Eindtoernooi
Het is voor Larissa de eerste keer dat zij met het nationale team aan een groot eindtoernooi deelneemt. Nusser kreeg in het belangrijke duel van de Franse bondscoach Emmanuel Mayonnade in de tweede helft speelminuten. Zij scoorde tegen Servië drie maal.

Winst
De Nederlandse handbalsters wonnen de wedstrijd met 23-36. Door deze klinkende zege hebben de Oranjedames de hoofdronde van het WK in Japan bereikt.

Noorwegen
Vrijdag komt Nederland weer in actie. Om 12:30 uur staat de laatste poulewedstrijd tegen Noorwegen op het programma.

Larissa Nusser
Larissa Nusser tijdens het WK in Tokyo, december 2019
Foto: Orange Pictures
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen