Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie Nusser volgt zenuwslopend WK-duel dochter Larissa

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 15:47

Ouders en zus van handbalster Larissa Nusser hebben thuis enorm meegeleefd tijdens de spannende WK-wedstrijd donderdag tegen Servië.

Ze bekeken de wedstrijd, die in Japan werd gespeeld, thuis op de bank in Born. Moeder Chantal had speciaal voor deze wedstrijd een vrije dag opgenomen.

Handbalfamilie
De familie Nusser kan met recht een handbalfamilie genoemd worden. Vader Harold en moeder Chantal speelden beiden op hoog niveau. Zus Chiara handbalt bij Handbal Venlo, grootvader Jo floot vroeger als scheidsrechter veel nationale en internationale duels. Larissa komt tegenwoordig uit voor het Deense FC København Handbold. In het verleden speelde ze onder andere voor BFC en Handbal Venlo.

Eindtoernooi
Het is voor Larissa de eerste keer dat zij met het nationale team aan een groot eindtoernooi deelneemt. Nusser kreeg in het belangrijke duel van de Franse bondscoach Emmanuel Mayonnade in de tweede helft speelminuten. Zij scoorde tegen Servië drie maal.

Winst
De Nederlandse handbalsters wonnen de wedstrijd met 23-36. Door deze klinkende zege hebben de Oranjedames de hoofdronde van het WK in Japan bereikt.

Noorwegen
Vrijdag komt Nederland weer in actie. Om 12:30 uur staat de laatste poulewedstrijd tegen Noorwegen op het programma.

Larissa Nusser
Larissa Nusser tijdens het WK in Tokyo, december 2019
Foto: Orange Pictures
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen