Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie Nicky Verstappen blij met grootschalig DNA-onderzoek

Geplaatst opdinsdag 23 mei 2017 - 13:23

De familie van Nicky Verstappen is blij dat er een grootschalig DNA-onderzoek komt. Ze hopen dat het uiteindelijk tot een doorbraak en de dader leidt.

"Ik ben opgelucht dat er vooruitgang is en er een mogelijkheid is een antwoord te krijgen op al die vragen die wij al jaren hebben", zei moeder Berthie Verstappen dinsdag na afloop van een persconferentie van door politie en justitie in Maastricht.

Familie
Samen met haar man Peter en zus Femke van Nicky was ze naar Maastricht gekomen, om begeleid door Peter R. de Vries de persconferentie te volgen. Hoofdofficier van justitie Roger Bos maakte daar bekend dat er in de herfst een grootschalig DNA-onderzoek komt dat naar de dader moet leiden.

Lees ook: Nieuw mega DNA-onderzoek in zaak Nicky Verstappen

Alles eraan doen
"Ik ben blij dat de zaak weer wordt opgepakt en wordt gekeken of we verder kunnen komen", zei Berthie Verstappen. "We weten in ieder geval dat ze er alles aan doen om sporen te vinden om de zaak op te lossen. Dat is voor ons het belangrijkste. Meer kunnen ze niet doen."

"We zijn bang om te horen wat er gebeurd kan zijn, maar toch krijg je geen rust als je het niet weet", zei moeder Berthie Verstappen. Zij en haar man worden niet onrustig bij het idee dat er een DNA onderzoek onder ruim 15.000 mannen wordt uitgevoerd. "Onrust is er bij ons al 19 jaar", aldus moeder Berthie.

Peter R. de Vries
Peter R. De Vries heeft er vertrouwen in dat de dader met dit verwantschapsonderzoek wordt gevonden. "Garanties krijg je niet, maar als je niks doet weet je zeker dat niks opgelost wordt", zei De Vries tijdens de persconferentie. "Hier wordt echt alles uit de kast getrokken. Zo'n DNA-verwantschapsonderzoek is een enorme operatie en gaat ook met heel veel kosten gepaard. Maar ze doen het en dáár gaat het om!''

Peter R. de Vries roept Limburgse mannen op om mee te doen aan het DNA-onderzoek.

Nicky Verstappen
De 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem werd tijdens een jeugdkamp in augustus 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. De doodsoorzaak is onbekend, mogelijk is de jongen misbruikt, maar de dader werd nooit gevonden.

Nieuwe sporen
Volgens Roger Bos, hoofdofficier van justitie, zijn in 2015 nog nieuwe DNA-sporen ontdekt. Hij kon niet zeggen welke dat zijn.

Lees hier alles over de zaak Nicky Verstappen.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mysterieuze dood Nicky Verstappen: vragen en antwoorden
DNA-onderzoek Nicky Verstappen flink uitgebreid
Verwantschapsonderzoek Nicky Verstappen start in februari
Nicky Verstappen
LIVE: Persconferentie over onderzoek dood Nicky Verstappen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen