Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie Nicky Verstappen blij met grootschalig DNA-onderzoek

Geplaatst opdinsdag 23 mei 2017 - 13:23

De familie van Nicky Verstappen is blij dat er een grootschalig DNA-onderzoek komt. Ze hopen dat het uiteindelijk tot een doorbraak en de dader leidt.

"Ik ben opgelucht dat er vooruitgang is en er een mogelijkheid is een antwoord te krijgen op al die vragen die wij al jaren hebben", zei moeder Berthie Verstappen dinsdag na afloop van een persconferentie van door politie en justitie in Maastricht.

Familie
Samen met haar man Peter en zus Femke van Nicky was ze naar Maastricht gekomen, om begeleid door Peter R. de Vries de persconferentie te volgen. Hoofdofficier van justitie Roger Bos maakte daar bekend dat er in de herfst een grootschalig DNA-onderzoek komt dat naar de dader moet leiden.

Lees ook: Nieuw mega DNA-onderzoek in zaak Nicky Verstappen

Alles eraan doen
"Ik ben blij dat de zaak weer wordt opgepakt en wordt gekeken of we verder kunnen komen", zei Berthie Verstappen. "We weten in ieder geval dat ze er alles aan doen om sporen te vinden om de zaak op te lossen. Dat is voor ons het belangrijkste. Meer kunnen ze niet doen."

"We zijn bang om te horen wat er gebeurd kan zijn, maar toch krijg je geen rust als je het niet weet", zei moeder Berthie Verstappen. Zij en haar man worden niet onrustig bij het idee dat er een DNA onderzoek onder ruim 15.000 mannen wordt uitgevoerd. "Onrust is er bij ons al 19 jaar", aldus moeder Berthie.

Peter R. de Vries
Peter R. De Vries heeft er vertrouwen in dat de dader met dit verwantschapsonderzoek wordt gevonden. "Garanties krijg je niet, maar als je niks doet weet je zeker dat niks opgelost wordt", zei De Vries tijdens de persconferentie. "Hier wordt echt alles uit de kast getrokken. Zo'n DNA-verwantschapsonderzoek is een enorme operatie en gaat ook met heel veel kosten gepaard. Maar ze doen het en dáár gaat het om!''

Peter R. de Vries roept Limburgse mannen op om mee te doen aan het DNA-onderzoek.

Nicky Verstappen
De 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem werd tijdens een jeugdkamp in augustus 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. De doodsoorzaak is onbekend, mogelijk is de jongen misbruikt, maar de dader werd nooit gevonden.

Nieuwe sporen
Volgens Roger Bos, hoofdofficier van justitie, zijn in 2015 nog nieuwe DNA-sporen ontdekt. Hij kon niet zeggen welke dat zijn.

Lees hier alles over de zaak Nicky Verstappen.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mysterieuze dood Nicky Verstappen: vragen en antwoorden
DNA-onderzoek Nicky Verstappen flink uitgebreid
Verwantschapsonderzoek Nicky Verstappen start in februari
Nicky Verstappen
LIVE: Persconferentie over onderzoek dood Nicky Verstappen
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen