Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie Moszkowicz gaat televisieserie te lijf

Geplaatst opmaandag 30 mei 2016 - 14:46

Twee telgen van het Maastrichtse advocatengeslacht Moszkowicz proberen een streep te zetten door de uitzending van televisieserie 'De Maatschap' door de VPRO.

Dat meldt zakenblad Quote.

Auteursrecht
De serie is gebaseerd op de belevenissen van de juristenfamilie. Robert Moszkowicz beweert dat zijn auteursrecht is geschonden door de schrijvers van de dramaserie, en laat dat nu onderzoeken door de rechtbank in Groningen. Roberts zoon en advocaat Yehudi heeft het al over een uitzendverbod van de serie.

Heroïne
'De Maatschap' moet dit najaar op televisie verschijnen. Pierre Bokma speelt stamvader Max Moszkowicz senior, Daan Schuurmans neemt de rol van zijn ooit drugsverslaafde zoon Robert op zich. De makers van de serie hebben een scene uit de autobiografie letterlijk overgenomen, waarin Robert voor het eerst heroïne gebruikt.

Lees ook: Pierre Bokma speelt Max Moszkowicz in dramaserie

Meyer
Volgens Quote zinspeelt
Yehudi Moszkowicz er overigens op dat mogelijk ook enkele andere leden van de familie tegen de dramaserie in het geweer komen. In de serie valt de naam Moszkowicz overigens geen enkele keer, en gaat de familie door het leven met de naam Meyer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Omstreden Moszkowicz-serie opent met 622.000 kijkers
Moszkowicz verliest ook in hoger beroep over televisieserie
Moszkowicz-clan krijgt geen inzage in script De Maatschap
Yehudi Moszkowicz
Moszkowicz-telg blijft strijden tegen tv-serie
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen