Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie Moszkowicz gaat televisieserie te lijf

Geplaatst opmaandag 30 mei 2016 - 14:46

Twee telgen van het Maastrichtse advocatengeslacht Moszkowicz proberen een streep te zetten door de uitzending van televisieserie 'De Maatschap' door de VPRO.

Dat meldt zakenblad Quote.

Auteursrecht
De serie is gebaseerd op de belevenissen van de juristenfamilie. Robert Moszkowicz beweert dat zijn auteursrecht is geschonden door de schrijvers van de dramaserie, en laat dat nu onderzoeken door de rechtbank in Groningen. Roberts zoon en advocaat Yehudi heeft het al over een uitzendverbod van de serie.

Heroïne
'De Maatschap' moet dit najaar op televisie verschijnen. Pierre Bokma speelt stamvader Max Moszkowicz senior, Daan Schuurmans neemt de rol van zijn ooit drugsverslaafde zoon Robert op zich. De makers van de serie hebben een scene uit de autobiografie letterlijk overgenomen, waarin Robert voor het eerst heroïne gebruikt.

Lees ook: Pierre Bokma speelt Max Moszkowicz in dramaserie

Meyer
Volgens Quote zinspeelt
Yehudi Moszkowicz er overigens op dat mogelijk ook enkele andere leden van de familie tegen de dramaserie in het geweer komen. In de serie valt de naam Moszkowicz overigens geen enkele keer, en gaat de familie door het leven met de naam Meyer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Omstreden Moszkowicz-serie opent met 622.000 kijkers
Moszkowicz verliest ook in hoger beroep over televisieserie
Moszkowicz-clan krijgt geen inzage in script De Maatschap
Yehudi Moszkowicz
Moszkowicz-telg blijft strijden tegen tv-serie
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen