Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie model Ivana Smit: 'Ons is onrecht aangedaan'

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 12:52

Het was een bewogen jaar voor de familie van het overleden Sittardse model Ivana Smit. Haar oom en tante hebben het gevoel dat hen onrecht is aangedaan.

In een uitgebreid interview met het AD vertellen oom Fred Agenjo en tante Loes hoe de gebeurtenis hun leven ingrijpend heeft veranderd.

Wraakgevoelens
Op dit moment loopt er een rechtszaak die moet bepalen of het Amerikaans echtpaar Alexander en Luna Johnson toch in Maleisië wordt vervolgd voor de dood van het 18-jarige model. Oom Fred maakt zich hard om dat voor elkaar te krijgen. "De wraakgevoelens worden groter", vertelt hij tegen de krant. "Ieder uur dat de Johnsons nu beleven, ieder lachje, ­ieder pleziertje is gestolen van Ivana en van ons. Daar moeten ze voor boeten. Oog om oog, tand om tand, staat er in de Bijbel – dat motiveert me."

Gerechtigheid
Tante Loes kan het niet verkroppen dat de familie onrecht is aangedaan en dat de mensen, die het volgens haar hebben veroorzaakt, nog vrij rondlopen. "Dat kan niet." Marcel, de vader van Ivana, beloofde toen hij over de kist van zijn overleden dochter boog, dat ze gerechtigheid krijgt. Haar oom wil ervoor waken dat de indruk ontstaat dat de familie Smit bij de pakken neer gaat zitten.

Imploderen
De familie twijfelt er niet over dat het echtpaar Johnson schuldig is. "Als ik een knop had om Alex Johnson te laten imploderen, drukte ik die in – ik wil dat hij dat weet. Wat de uitspraak ook wordt: we blijven achter hem aan gaan."

Val
Smit overleed op 7 december 2017 na een val van een balkon van de twintigste etage van een flat in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Ze was daar op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. Het is niet duidelijk of zij is gevallen of dat er sprake is van een misdrijf.

Lees ook: Uitspraak in zaak Ivana Smit uitgesteld wegens pelgrimstocht

De rechter doet daar in maart uitspraak over. De zaak is overigens uitgesteld, omdat de Maleisische rechter een pelgrimstocht naar Mekka gaat maken.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen