Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie Ivana sleept Maleisische politie voor de rechter

Geplaatst opdonderdag 29 oktober 2020 - 19:42

De nabestaanden van het Sittardse fotomodel Ivana Smit beginnen een civiele procedure tegen de politie in Kuala Lumpur.

Het korps in de Maleisische hoofdstad heeft in hun ogen het onderzoek naar de dood van hun dochter ondeskundig aangepakt en heeft sinds vorig jaar ogenschijnlijk niets meer uitgevoerd.

Ivana Smit stierf in december 2017 na een val van een balkon van een flatgebouw. De politie kwam tot de conclusie dat het een ongeluk was, maar de familie is en blijft overtuigd van opzet.

Grondig
Na haar dood volgden meerdere procedures. Aanvankelijk kwam daar ook de conclusie uit dat het om een ongeluk ging, maar uiteindelijk gaf een rechter de politie de opdracht de zaak opnieuw grondig te onderzoeken. Dat was in november vorig jaar, maar sindsdien is het stil.

Lees ook: Dood Ivana Smit wordt toch onderzocht als moord

De vader van Ivana, Marcel Smit, wil met de civiele procedure de politie tot actie dwingen. Hij wil voorkomen dat de dood van zijn dochter een cold case wordt.

Komische voorstelling
In een gesprek met L1 Radio laat hij geen spaan heel van de politie in Kuala Lumpur. "Ze hebben nagelaten fatsoenlijk, deugdelijk onderzoek te doen. Ze hebben er een soort komische voorstelling van gemaakt en ze zijn te snel tot de conclusie gekomen dat het een ongeluk moet zijn geweest."

Amerikaans echtpaar
Ivana bracht haar laatste avond feestend door met een Amerikaans echtpaar, Alex en Luna Johnson. Die twee zijn volgens Smit op zijn minst belangrijke getuigen, maar in zijn ogen vooral verdachten. Het was het balkon van hun appartement op de twintigste verdieping waar Ivana vanaf moet zijn gevallen, of gegooid. Maar het koppel is inmiddels naar Miami verhuisd en heeft niets meer gehoord van de Maleisische politie. Ze ontkennen enige betrokkenheid bij de dood van Ivana.

Gezondheidsklachten
Inmiddels is het leven van Marcel Smit en dat van zijn vrouw naar eigen zeggen 'kapot'. "Het vreet aan ons", zegt Smit, "door alle verdriet en alle ellende zitten we nu allebei met gezondheidsklachten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen