Vader en zoons 'sloegen gezin bijna dood': jaren cel

Een man uit Venlo (54) en zijn twee zoons van 30 en 33 jaar oud zijn veroordeeld tot jarenlange celstraffen. De rechter acht bewezen dat het trio een gezin heeft mishandeld met honkbalknuppels.

Vermiste zeventiger gevonden: 'Hele nacht buiten'

De zoektocht naar Yvonne Hennekes (71) is succesvol gebleken; de zeventiger uit Hoensbroek is inmiddels weer terug bij familie.

Aardbeienland in Horst krijgt een tweede leven

Zondag sluit oprichter en eigenaar Hay Soberjé na twintig jaar zijn bedrijf. Maar volgend voorjaar gaat het attractieparkje in Horst toch weer open.

Ernstige zorgen over vermiste Peter Brinxma uit Roermond

Sinds 12 juli is Roermondenaar Peter Brinxma vermist. Zijn familie maakt zich ernstige zorgen omdat er sinds donderdagmorgen geen contact meer is geweest met de 47-jarige man.

Speelpark Klein Zwitserland weer veilig verklaard

Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen opent zaterdag weer de deuren. De speeltuin is weer veilig verklaard.

Nieuwe speeltoestellen voor 'onveilig' Klein Zwitserland

Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen heeft flink uitgebreid met nieuwe speeltoestellen. Wanneer kinderen van de nieuwe toestellen kunnen genieten, is nog niet duidelijk. Het park blijft voorlopig nog dicht.

Nieuw project om overgewicht bij kinderen te voorkomen

Het nieuwe project Your COACH Next Door is erop gericht om een gezonde leefstijl te stimuleren bij kinderen. Op een leuke en interactieve manier wordt geprobeerd ernstig overgewicht bij kinderen te voorkomen.

Camera's moeten einde maken aan diefstal speeltoestellen

Bij speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst worden binnenkort beveiligingscamera's geïnstalleerd. Aanleiding voor deze maatregel is de diefstal van meerdere dure mandschommels.

Speelpark Klein Zwitserland nog lang niet veilig

Veel bomen op het terrein van Speelpark Klein Zwitserland zijn onveilig verklaard. Het Natuurspeelbos blijft daarom nog zeker een half jaar gesloten voor het publiek.

Politiek met de paplepel: moeder en dochter op CDA-lijst

De appel valt niet ver van de boom. Dat geldt zeker voor Hannie en Gabriëlle Heine.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts