Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Falende crisisaanpak op de schop

Geplaatst opzaterdag 12 november 2016 - 7:22

De crisisaanpak in de Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft deels gefaald en moet worden vernieuwd.

Dat concludeert de leiding op grond van de brand bij Chemelot een jaar geleden.

Protocollen
Het bluswerk verliep goed, maar de communicatie naar de buitenwereld liet zwaar te wensen over en er is te strak vastgehouden aan protocollen, erkent Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht en voorzitter van de Veiligheidsregio. "Soms moet je die protocollen terzijde kunnen schuiven. Oók in crisissituaties moet je gewoon je boerenverstand gebruiken en de zaken op een praktische manier regelen."

Rook
Tijdens de brand, op 9 november 2015, was al om 13.00 uur bekend dat de rook niet giftig was. Het duurde vervolgens tot 16.15 uur voordat de bestuurders dit naar buiten brachten. "Waanzin. Een fantastisch voorbeeld van waarin de aanpak inefficiënt is", aldus Penn. "Het mag niet meer gebeuren dat we gaan zitten wachten tot de vergaderklok ruimte geeft om iets naar buiten te brengen." Het bestuur heeft inmiddels opdracht gegeven de organisatie van de Veiligheidsregio volledig door te lichten en te moderniseren.

De exacte oorzaak van de brand is nog steeds onbekend. Partijen bakkeleien bij de rechter over wie de schade dient te betalen.

Lees ook: Beter overleg na kritische rapporten over Chemelot-brand

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Krabbel onder nieuw rampenbestrijdingsplan Chemelot
Maastricht gaat communicatie Veiligheidsregio evalueren
Communicatie bij rampen in Limburg te vaak slecht
Betere communicatie nodig tussen Veiligheidsregio's
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen