Overslaan en naar de inhoud gaan

Fakkelen boven Chemelot vanwege stroomstoring

Geplaatst opdonderdag 18 februari 2021 - 6:34

Het chemische industriecomplex Chemelot in Sittard-Geleen heeft donderdagochtend last van een stroomstoring. Door de storing wordt bij meerdere fabrieken gefakkeld.

Dat heeft Chemelot in de nacht van woensdag op donderdag bekendgemaakt.

Geen gevaar
In verband met de storing is uitstoot van polyethyleenpoeder in de omgeving mogelijk. Polyethyleen is eigenlijk plastic. Het is levert geen gevaar voor de volksgezondheid op. Ook wordt er extra gefakkeld en dat kan volgens Chemelot licht- en geluidsoverlast veroorzaken.

Oorzaak niet bekend
Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de stroomstoring is. Ook over de gevolgen voor de fabrieken op Chemelot is nog niets bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen