Overslaan en naar de inhoud gaan

Faillissement voor Miller & Monroe-winkels

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 6:07

Vidrea Retail, eigenaar van Miller & Monroe-winkels in onder meer Venray, Blerick, Weert, Echt, Vaals, Hoensbroek en Brunssum is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard.

De eigenaar, de Amsterdamse zakenman Lex Hes, heeft dat via een mail aan zijn personeel laten weten.

Loon en vakantiegeld
Volgens hem was het geen enkel probleem om de salarissen van juni en het vakantiegeld uit te betalen, maar de bewindvoerder wil hieraan niet meewerken. "De bewindvoerder heeft zichzelf een salaris van meer dan 230.000 euro toebedeeld en nog eens voor 100.000 euro aan andere lasten", aldus Hes in de mail.

Charles Vögele
Vidrea kocht twee jaar geleden alle Nederlandse filialen op van winkelketen Charles Vögele maar kwam in financiële problemen na de overname van alle Vögele-winkels in Duitsland en Oostenrijk. In april werd al uitstel van betaling verleend aan Vidrea Retail, dat tijd kreeg om de problemen op te lossen. Ondertussen haalde Hes zich de woede op de hals van een groot deel van het personeel en de ondernemingsraad door in april slechts de helft van het salaris uit te betalen. Voor de andere helft bood hij zijn werknemers een lening aan bij één van zijn andere holdings maar wel met boeteclausule.

Gevolgen onbekend
Veel personeelsleden namen de afgelopen weken ontslag bij Miller & Monroe waardoor enkele winkels, zoals het filiaal in Echt en het Brabantse Best, nauwelijks winkelpersoneel hadden. Beide winkels sloten zelfs enkele dagen de deuren omdat er geen werknemers waren.
Wat nu precies de gevolgen zijn voor het personeel en de winkelpanden is niet duidelijk. De curatoren hebben via mail laten weten dat de 72 Nederlandse Miller & Monroe-winkels morgen gewoon open gaan.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen