Overslaan en naar de inhoud gaan

Faillissement voor Miller & Monroe-winkels

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 6:07

Vidrea Retail, eigenaar van Miller & Monroe-winkels in onder meer Venray, Blerick, Weert, Echt, Vaals, Hoensbroek en Brunssum is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard.

De eigenaar, de Amsterdamse zakenman Lex Hes, heeft dat via een mail aan zijn personeel laten weten.

Loon en vakantiegeld
Volgens hem was het geen enkel probleem om de salarissen van juni en het vakantiegeld uit te betalen, maar de bewindvoerder wil hieraan niet meewerken. "De bewindvoerder heeft zichzelf een salaris van meer dan 230.000 euro toebedeeld en nog eens voor 100.000 euro aan andere lasten", aldus Hes in de mail.

Charles Vögele
Vidrea kocht twee jaar geleden alle Nederlandse filialen op van winkelketen Charles Vögele maar kwam in financiële problemen na de overname van alle Vögele-winkels in Duitsland en Oostenrijk. In april werd al uitstel van betaling verleend aan Vidrea Retail, dat tijd kreeg om de problemen op te lossen. Ondertussen haalde Hes zich de woede op de hals van een groot deel van het personeel en de ondernemingsraad door in april slechts de helft van het salaris uit te betalen. Voor de andere helft bood hij zijn werknemers een lening aan bij één van zijn andere holdings maar wel met boeteclausule.

Gevolgen onbekend
Veel personeelsleden namen de afgelopen weken ontslag bij Miller & Monroe waardoor enkele winkels, zoals het filiaal in Echt en het Brabantse Best, nauwelijks winkelpersoneel hadden. Beide winkels sloten zelfs enkele dagen de deuren omdat er geen werknemers waren.
Wat nu precies de gevolgen zijn voor het personeel en de winkelpanden is niet duidelijk. De curatoren hebben via mail laten weten dat de 72 Nederlandse Miller & Monroe-winkels morgen gewoon open gaan.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen