Overslaan en naar de inhoud gaan

Failliete ziekenhuizen: 'Eigenbelang Winter stond voorop'

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 15:32

Zorgondernemer Loek Winter uit Voerendaal zou zijn eigenbelang voorop hebben gesteld terwijl de schulden van de inmiddels failliete IJsselmeerziekenhuizen opliepen.

Dit meldt onderzoeksplatform Follow the Money. Winter was mede-eigenaar van de ziekenhuizen.

Kankermedicijnen
Curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen onderzoeken de inkoop van kankermedicijnen uit Duitsland die niet vergoed werden door zorgverzekeraars. Volgens het onderzoeksplatform wist Winter dat de kankermedicijnen uit Duitsland in Nederland niet vergoed werden door de zorgverzekeraars.

Dubbele petten
Het onderzoeksplatform meldt dat Winter en mede-ziekenhuiseigenaar Tim Roldaan dubbele petten op hadden. Zo zouden ze een eigen Nederlandse vestiging van het Duitse bedrijf Zystoservice Deutschland, waar ze de kankermedicijnen van inkochten, opgericht hebben onder de naam Argyla. Daarin zou Zytoservice Deutschland een aandeel van 50 procent hebben gehad.

Anderhalf jaar
Door het blijven inkopen liepen de schulden van de ziekenhuizen anderhalf jaar lang op. Dit zou hebben geleid tot een verliespost voor de ziekenhuizen van tussen de 3 en 5 miljoen euro.

Lees ook: Vakbond wil onderzoek naar Limburgse zorgondernemer

Afwachten
Volgens Follow the Money roept dit de vraag op of er sprake is van verwijtbaar handelen door de bestuurders. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wilde nog niet veel kwijt over de kwestie. "Ik heb dat bericht ook gelezen. De curator van IJsselmeer heeft dinsdagmorgen laten weten dat ze dat uit gaan zoeken. Dus ik moet eventjes de resultaten van dat onderzoek afwachten."

Geen invloed
De ziekenhuizen werden onlangs failliet verklaard. Maandag werd bekend dat zeker tien partijen belangstelling hebben de zorg of een deel ervan te willen overnemen. De woordvoerder van de IJsselmeerziekenhuizen zegt dat de publicatie over de medicijnen op dit moment geen invloed heeft op het proces van een mogelijke doorstart.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen