Overslaan en naar de inhoud gaan

Failliete verslavingskliniek in vizier overnamekandidaten

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 13:23

Diverse partijen hebben interesse om de failliete Limburgse GGZ-instelling Vincere Groep over te nemen.

Dat blijkt uit de antwoorden van staatssecretaris Paul Blokhuis op vragen van PvdA-Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen.

10 miljoen schuld
Welke organisaties de verslavingskliniek in willen lijven is niet bekendgemaakt. Vincere Groep, met vestigingen in Margraten, Cadier en Keer, Sittard, Venlo, Heerlen, Amsterdam, Portugal en Zuid-Afrika is medio september failliet verklaard en laat een schuld van tien miljoen euro na.

Lees ook: Tweede Kamer-vragen over faillissement Vincere Groep

Strengere eisen
De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laat het Kamerlid weten dat de bestuurders van Vincere tegen de curator hebben gezegd dat strengere eisen van zorgverzekeraars een rol hebben gespeeld bij het faillissement. Blokhuis bevestigt dat zorgverzekeraars de behandelingen in Portugal en Zuid-Afrika niet meer vergoeden.

Reddingsplan
Ook heeft de curator aan de staatssecretaris laten weten dat de bestuurders van de kliniek een reddingsplan hebben opgesteld om een faillissement af te wenden. Toen de financiering van dat plan niet rondkwam, bleek een faillissement onafwendbaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen