Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook wordt Tegelse zwendelaar fataal

Geplaatst opvrijdag 20 september 2019 - 13:58

De politie heeft een 40-jarige oplichter uit Tegelen in de kraag gevat.

"Gedupeerden hebben hem via Facebook herkend", licht een woordvoerder van de politie vrijdag toe.

Flinke aanbetalingen
De verdachte meldde zich dit voorjaar bij de slachtoffers, die hij sanitair, airco's en verwarmingsketels verkocht. "Na een flinke aanbetaling kwam hij vervolgens niet opdagen om die goederen te plaatsen of te leveren", vult de zegsman aan. Volgens hem gaat het om aanbetalingen tot duizenden euro’s.

Veel slachtoffers
De Tegelnaar zou in het voorjaar minstens tien slachtoffers hebben gemaakt in de buurt van Venlo en Tegelen. "We vermoeden dat hij nog meer mensen heeft opgelicht", zegt de woordvoerder. "Daarom roepen we mensen op zich bij ons te melden, als zij denken door deze man te zijn opgelicht."

Terwijl de aangiftes bij de politie binnenstroomden, herkenden de slachtoffers de schurk via Facebook. "Zo hebben we hem kunnen pakken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen