Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook-actie voor beter basisonderwijs

Geplaatst opdinsdag 7 maart 2017 - 8:51

Ruim 15.000 leerkrachten hebben zich de afgelopen week op Facebook verzameld. Ze maken zich grote zorgen over de toekomst van het basisonderwijs maar voelen zich niet gehoord door de regering en hun eigen vakbond.

Eén van de initiatiefnemers, Jan van de Ven uit Venray, vindt dat de salarissen van het basisonderwijs gelijk moeten worden getrokken met die in het voortgezet onderwijs. Hierdoor wordt het beroep van docent ook weer aantrekkelijk voor mannen, meent hij.

Maat vol
Ook vanwege de hoge werkdruk is volgens Van de Ven de maat bij de docenten vol. Ze krijgen volgens hem steeds meer taken op hun bordje. Bovendien zijn de klassen in omvang gegroeid
waardoor het lesgeven zwaarder is geworden. De actiegroep zegt binnenkort met een manifest te komen. Over verdere concrete acties laat Jan van de Ven zich niet uit. "We trekken ons eigen plan."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kans op sluiting school Bergen groter
Verbouwing basisschool Ospel drie ton duurder
Schoolkinderen leren spelenderwijs internet kennen
Water drinken kinderen
Scholen in Roermond bestrijden overgewicht met 'water!'
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen