Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Facebook-actie voor beter basisonderwijs

Geplaatst opdinsdag 7 maart 2017 - 8:51

Ruim 15.000 leerkrachten hebben zich de afgelopen week op Facebook verzameld. Ze maken zich grote zorgen over de toekomst van het basisonderwijs maar voelen zich niet gehoord door de regering en hun eigen vakbond.

Eén van de initiatiefnemers, Jan van de Ven uit Venray, vindt dat de salarissen van het basisonderwijs gelijk moeten worden getrokken met die in het voortgezet onderwijs. Hierdoor wordt het beroep van docent ook weer aantrekkelijk voor mannen, meent hij.

Maat vol
Ook vanwege de hoge werkdruk is volgens Van de Ven de maat bij de docenten vol. Ze krijgen volgens hem steeds meer taken op hun bordje. Bovendien zijn de klassen in omvang gegroeid
waardoor het lesgeven zwaarder is geworden. De actiegroep zegt binnenkort met een manifest te komen. Over verdere concrete acties laat Jan van de Ven zich niet uit. "We trekken ons eigen plan."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kans op sluiting school Bergen groter
Verbouwing basisschool Ospel drie ton duurder
Schoolkinderen leren spelenderwijs internet kennen
Scholen onderzoeken les met tablets
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen