Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Facebook-actie voor beter basisonderwijs

Geplaatst opdinsdag 7 maart 2017 - 8:51

Ruim 15.000 leerkrachten hebben zich de afgelopen week op Facebook verzameld. Ze maken zich grote zorgen over de toekomst van het basisonderwijs maar voelen zich niet gehoord door de regering en hun eigen vakbond.

Eén van de initiatiefnemers, Jan van de Ven uit Venray, vindt dat de salarissen van het basisonderwijs gelijk moeten worden getrokken met die in het voortgezet onderwijs. Hierdoor wordt het beroep van docent ook weer aantrekkelijk voor mannen, meent hij.

Maat vol
Ook vanwege de hoge werkdruk is volgens Van de Ven de maat bij de docenten vol. Ze krijgen volgens hem steeds meer taken op hun bordje. Bovendien zijn de klassen in omvang gegroeid
waardoor het lesgeven zwaarder is geworden. De actiegroep zegt binnenkort met een manifest te komen. Over verdere concrete acties laat Jan van de Ven zich niet uit. "We trekken ons eigen plan."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kans op sluiting school Bergen groter
Verbouwing basisschool Ospel drie ton duurder
Schoolkinderen leren spelenderwijs internet kennen
Scholen onderzoeken les met tablets
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen