Overslaan en naar de inhoud gaan

Fabriek Chemelot na uitstoot poeder in middag opgestart

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 11:58

De fabriek op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen die dinsdagavond na een storing wit poeder heeft uitgestoten, wordt woensdagmiddag opnieuw opgestart.

Dat zegt Math Peeters van Sabic, het bedrijf dat eigenaar is van de fabriek.

Storing
De fabriek waar dinsdagavond rond 22:45 uur een storing ontstond, heeft vier weken stilgelegen wegens groot onderhoud. "Afgelopen weekend hebben we de fabriek gereed gemaakt om hem opnieuw op te starten. Gisteravond om 22:00 uur liep de fabriek, maar na drie kwartier draaien ging het mis", zegt Peeters.

Wit poeder
Toen het interne veiligheidssysteem in werking trad, is er polyetheen-poeder uitgestoten. Dat is een grondstof voor kunststofkorrels. Het witte poeder is in de omgeving naar beneden gedwarreld. "Voor zover is er maar beperkt poeder buiten het terrein gekomen", zegt Peeters. "Eén omwonende heeft zich gemeld met overlast van het poeder."

Lees ook: Storing bij fabriek Chemelot: mogelijk poeder uitgestoten

Video: L1

Volgens Peeters is het poeder niet gevaarlijk, maar is het wel raadzaam om je handen goed te wassen als je in aanraking komt met het poeder. "Dat heeft de GGD ons destijds geadviseerd."

Oorzaak
De oorzaak van de storing is vooralsnog niet bekend. Sabic verwacht dat de fabriek in de loop van middag weer draait.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen