Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fabriek Chemelot na uitstoot poeder in middag opgestart

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 11:58

De fabriek op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen die dinsdagavond na een storing wit poeder heeft uitgestoten, wordt woensdagmiddag opnieuw opgestart.

Dat zegt Math Peeters van Sabic, het bedrijf dat eigenaar is van de fabriek.

Storing
De fabriek waar dinsdagavond rond 22:45 uur een storing ontstond, heeft vier weken stilgelegen wegens groot onderhoud. "Afgelopen weekend hebben we de fabriek gereed gemaakt om hem opnieuw op te starten. Gisteravond om 22:00 uur liep de fabriek, maar na drie kwartier draaien ging het mis", zegt Peeters.

Wit poeder
Toen het interne veiligheidssysteem in werking trad, is er polyetheen-poeder uitgestoten. Dat is een grondstof voor kunststofkorrels. Het witte poeder is in de omgeving naar beneden gedwarreld. "Voor zover is er maar beperkt poeder buiten het terrein gekomen", zegt Peeters. "Eén omwonende heeft zich gemeld met overlast van het poeder."

Lees ook: Storing bij fabriek Chemelot: mogelijk poeder uitgestoten

Video: L1

Volgens Peeters is het poeder niet gevaarlijk, maar is het wel raadzaam om je handen goed te wassen als je in aanraking komt met het poeder. "Dat heeft de GGD ons destijds geadviseerd."

Oorzaak
De oorzaak van de storing is vooralsnog niet bekend. Sabic verwacht dat de fabriek in de loop van middag weer draait.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen