Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fabriek Chemelot na uitstoot poeder in middag opgestart

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 11:58

De fabriek op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen die dinsdagavond na een storing wit poeder heeft uitgestoten, wordt woensdagmiddag opnieuw opgestart.

Dat zegt Math Peeters van Sabic, het bedrijf dat eigenaar is van de fabriek.

Storing
De fabriek waar dinsdagavond rond 22:45 uur een storing ontstond, heeft vier weken stilgelegen wegens groot onderhoud. "Afgelopen weekend hebben we de fabriek gereed gemaakt om hem opnieuw op te starten. Gisteravond om 22:00 uur liep de fabriek, maar na drie kwartier draaien ging het mis", zegt Peeters.

Wit poeder
Toen het interne veiligheidssysteem in werking trad, is er polyetheen-poeder uitgestoten. Dat is een grondstof voor kunststofkorrels. Het witte poeder is in de omgeving naar beneden gedwarreld. "Voor zover is er maar beperkt poeder buiten het terrein gekomen", zegt Peeters. "Eén omwonende heeft zich gemeld met overlast van het poeder."

Lees ook: Storing bij fabriek Chemelot: mogelijk poeder uitgestoten

Video: L1

Volgens Peeters is het poeder niet gevaarlijk, maar is het wel raadzaam om je handen goed te wassen als je in aanraking komt met het poeder. "Dat heeft de GGD ons destijds geadviseerd."

Oorzaak
De oorzaak van de storing is vooralsnog niet bekend. Sabic verwacht dat de fabriek in de loop van middag weer draait.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen