Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fabriek Chemelot na uitstoot poeder in middag opgestart

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 11:58

De fabriek op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen die dinsdagavond na een storing wit poeder heeft uitgestoten, wordt woensdagmiddag opnieuw opgestart.

Dat zegt Math Peeters van Sabic, het bedrijf dat eigenaar is van de fabriek.

Storing
De fabriek waar dinsdagavond rond 22:45 uur een storing ontstond, heeft vier weken stilgelegen wegens groot onderhoud. "Afgelopen weekend hebben we de fabriek gereed gemaakt om hem opnieuw op te starten. Gisteravond om 22:00 uur liep de fabriek, maar na drie kwartier draaien ging het mis", zegt Peeters.

Wit poeder
Toen het interne veiligheidssysteem in werking trad, is er polyetheen-poeder uitgestoten. Dat is een grondstof voor kunststofkorrels. Het witte poeder is in de omgeving naar beneden gedwarreld. "Voor zover is er maar beperkt poeder buiten het terrein gekomen", zegt Peeters. "Eén omwonende heeft zich gemeld met overlast van het poeder."

Lees ook: Storing bij fabriek Chemelot: mogelijk poeder uitgestoten

Video: L1

Volgens Peeters is het poeder niet gevaarlijk, maar is het wel raadzaam om je handen goed te wassen als je in aanraking komt met het poeder. "Dat heeft de GGD ons destijds geadviseerd."

Oorzaak
De oorzaak van de storing is vooralsnog niet bekend. Sabic verwacht dat de fabriek in de loop van middag weer draait.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen