Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fabriek Chemelot na uitstoot poeder in middag opgestart

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 11:58

De fabriek op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen die dinsdagavond na een storing wit poeder heeft uitgestoten, wordt woensdagmiddag opnieuw opgestart.

Dat zegt Math Peeters van Sabic, het bedrijf dat eigenaar is van de fabriek.

Storing
De fabriek waar dinsdagavond rond 22:45 uur een storing ontstond, heeft vier weken stilgelegen wegens groot onderhoud. "Afgelopen weekend hebben we de fabriek gereed gemaakt om hem opnieuw op te starten. Gisteravond om 22:00 uur liep de fabriek, maar na drie kwartier draaien ging het mis", zegt Peeters.

Wit poeder
Toen het interne veiligheidssysteem in werking trad, is er polyetheen-poeder uitgestoten. Dat is een grondstof voor kunststofkorrels. Het witte poeder is in de omgeving naar beneden gedwarreld. "Voor zover is er maar beperkt poeder buiten het terrein gekomen", zegt Peeters. "Eén omwonende heeft zich gemeld met overlast van het poeder."

Lees ook: Storing bij fabriek Chemelot: mogelijk poeder uitgestoten

Video: L1

Volgens Peeters is het poeder niet gevaarlijk, maar is het wel raadzaam om je handen goed te wassen als je in aanraking komt met het poeder. "Dat heeft de GGD ons destijds geadviseerd."

Oorzaak
De oorzaak van de storing is vooralsnog niet bekend. Sabic verwacht dat de fabriek in de loop van middag weer draait.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen