Overslaan en naar de inhoud gaan

Faalangst-examen populair bij Beeselse rijlessers

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 12:27

De angstigste rijlessers van Limburg lijken in Beesel te wonen.

Die conclusie zou je kunnen trekken uit het aantal faalangst-rijexamens dat daar vorig jaar werd afgenomen.

Time-out
Van de ruim 300 mensen die in 2017 in Beesel hun rijexamen aanvroegen, wilden er 39 zo'n speciale laatste rijproef. Dat komt neer op 12,5 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR). Bij zo'n faalangst-examen krijgt de kandidaat meer tijd, de mogelijkheid om een time-out aan te vragen en een examinator die speciaal is getraind om mensen met faalangst gerust te stellen.

Extra begrip
Andere Limburgse gemeenten waar vaak om zo'n examen wordt gevraagd zijn Vaals (10,8 procent) en Echt-Susteren (10,4 procent). In Maasgouw (3,1 procent) en Roerdalen (3,4 procent) is juist weinig behoefte aan een rijexamen waarbij de examinator extra begrip toont voor de zenuwen van de kandidaat.

Brabant
In heel Nederland werden vorig jaar zo'n 25.000 faalangst-examens verreden, op ruim 400.000 rijexamens. Vooral in Brabant wordt vaak gekozen voor het faalangst-examen, waarschijnlijk omdat het CBR in Eindhoven in 2009 begon met de alternatieve manier van afrijden. Volgens het CBR is de populariteit van het faalangst-examen ook vooral te danken aan geslaagden die het hun vrienden en vriendinnen aanraden om op die meer ontspannen manier hun roze kaartje binnen te halen.

Het CBR benadrukt overigens dat het faalangst-examen niet gemakkelijker is dan op de normale manier afrijden.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen