Overslaan en naar de inhoud gaan

Extreme veiligheidsmaatregelen rond NAVO-feest Brunssum

Geplaatst opwoensdag 31 mei 2017 - 9:35

In Brunssum gelden strenge veiligheidsmaatregelen vanwege het jubileumfeest van de NAVO-basis en het bezoek van Koning Willem-Alexander.

Naast het bezoek van de koning zijn er ook grote namen uit de militaire wereld aanwezig. Zo houdt de vice-secretaris-generaal van de NAVO een toespraak.

Maatregelen
Rond 10.15 uur begint er een militair defilé in het Vijverpark. Op toegangswegen richting het park zijn roadblocks geplaatst. Genodigden die aanwezig zijn worden ter plekke gefouilleerd.

50 jaar
Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de NAVO zich vestigde in Brunssum. In 1967 werd het hoofdkwartier, dat toen nog AFCENT heette, ondergebracht in de verlaten steenkolenmijn Hendrik. Sindsdien is het militaire hoofdkwartier een begrip in heel Limburg. Vanuit Brunssum wordt onder andere de NAVO-missie in Afghanistan aangestuurd. Er zijn 29 nationaliteiten aanwezig op de basis. In totaal werken er zo'n 1600 mensen.

Festiviteiten
Na het officiële gedeelte in de ochtend kan vanaf 14.00 uur iedereen terecht in het Vijverpark waar allerlei spellen gespeeld worden en demonstraties te zien zijn. Ook kan het NAVO-hoofdkwartier bezocht worden. Woensdagavond is er een openluchtconcert van de Koninklijke Luchtmacht.

De hoogtepunten van de viering zijn terug te kijken op de website van L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onthulling gedenksteen en waterpartij NAVO Brunssum
Koning aanwezig bij jubileumviering NAVO-basis in Brunssum
Video: nieuwe commandant NAVO-basis Brunssum
Startbaan NAVO-basis Geilenkirchen
Vermindering aantal Awacs op NAVO-basis onzeker
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen