Overslaan en naar de inhoud gaan

Extreme veiligheidsmaatregelen rond NAVO-feest Brunssum

Geplaatst opwoensdag 31 mei 2017 - 9:35

In Brunssum gelden strenge veiligheidsmaatregelen vanwege het jubileumfeest van de NAVO-basis en het bezoek van Koning Willem-Alexander.

Naast het bezoek van de koning zijn er ook grote namen uit de militaire wereld aanwezig. Zo houdt de vice-secretaris-generaal van de NAVO een toespraak.

Maatregelen
Rond 10.15 uur begint er een militair defilé in het Vijverpark. Op toegangswegen richting het park zijn roadblocks geplaatst. Genodigden die aanwezig zijn worden ter plekke gefouilleerd.

50 jaar
Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de NAVO zich vestigde in Brunssum. In 1967 werd het hoofdkwartier, dat toen nog AFCENT heette, ondergebracht in de verlaten steenkolenmijn Hendrik. Sindsdien is het militaire hoofdkwartier een begrip in heel Limburg. Vanuit Brunssum wordt onder andere de NAVO-missie in Afghanistan aangestuurd. Er zijn 29 nationaliteiten aanwezig op de basis. In totaal werken er zo'n 1600 mensen.

Festiviteiten
Na het officiële gedeelte in de ochtend kan vanaf 14.00 uur iedereen terecht in het Vijverpark waar allerlei spellen gespeeld worden en demonstraties te zien zijn. Ook kan het NAVO-hoofdkwartier bezocht worden. Woensdagavond is er een openluchtconcert van de Koninklijke Luchtmacht.

De hoogtepunten van de viering zijn terug te kijken op de website van L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onthulling gedenksteen en waterpartij NAVO Brunssum
Koning aanwezig bij jubileumviering NAVO-basis in Brunssum
Video: nieuwe commandant NAVO-basis Brunssum
Startbaan NAVO-basis Geilenkirchen
Vermindering aantal Awacs op NAVO-basis onzeker
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen