Overslaan en naar de inhoud gaan

Extreme hitte en droogte: Meerdere natuurbranden

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 14:52

De brandweer heeft het zaterdag druk met meldingen over natuurbranden. In Oostrum woedt een zeer grote brand die moeilijk te blussen is volgens de brandweer. Eerder waren er onder meer branden in Bergen en Lomm.

De brand in Oostrum heeft een oppervlakte van 200 bij 300 meter en is moeilijk te blussen, geeft de brandweer aan.

Bergen
De brand in Bergen ontstond rond 15:30 uur in een natuurgebied aan de Ceresweg. Volgens de de brandweer ging het om een zeer grote natuurbrand. De brandweer is uitgerukt met vier tankautospuiten om het vuur te bestrijden. Rond 16:30 uur was de natuurbrand onder controle. Meteen daarna kreeg de brandweer opnieuw een oproep over een natuurbrand in Venray. Daar woedt een brand in een natuurgebied aan de Maasheseweg.

Berm
De brandweerkorpsen in Limburg ontvangen zaterdag meerdere oproepen over buitenbranden, onder meer in Lomm. Daar ontstond rond 13:45 uur brand in een berm aan de Bosbergstraat. Volgens de brandweer is in Lomm een oppervlakte van 100 x 200 meter afgebrand. De brandweer had het vuur na ongeveer 45 minuten onder controle. Naast de brandweer van Lomm waren ook de korpsen van Venlo en Horst aanwezig om de brand te blussen.

Droogte
In verband met de hitte en de droogte zijn de hulpdiensten extra alert op natuurbranden. De brandweer ontvangt meerdere meldingen per dag. De politie riep zaterdagochtend nog op tot voorzichtigheid. 'Het is nog geen 8:00 uur en de eerste melding van een natuurbrand(je) is al binnen', schreef de politie op Twitter. 'Ben extra voorzichtig als u met deze hitte en droogte de natuur in gaat.'te blussen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen