Overslaan en naar de inhoud gaan

Extreme hitte en droogte: Meerdere natuurbranden

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 14:52

De brandweer heeft het zaterdag druk met meldingen over natuurbranden. In Oostrum woedt een zeer grote brand die moeilijk te blussen is volgens de brandweer. Eerder waren er onder meer branden in Bergen en Lomm.

De brand in Oostrum heeft een oppervlakte van 200 bij 300 meter en is moeilijk te blussen, geeft de brandweer aan.

Bergen
De brand in Bergen ontstond rond 15:30 uur in een natuurgebied aan de Ceresweg. Volgens de de brandweer ging het om een zeer grote natuurbrand. De brandweer is uitgerukt met vier tankautospuiten om het vuur te bestrijden. Rond 16:30 uur was de natuurbrand onder controle. Meteen daarna kreeg de brandweer opnieuw een oproep over een natuurbrand in Venray. Daar woedt een brand in een natuurgebied aan de Maasheseweg.

Berm
De brandweerkorpsen in Limburg ontvangen zaterdag meerdere oproepen over buitenbranden, onder meer in Lomm. Daar ontstond rond 13:45 uur brand in een berm aan de Bosbergstraat. Volgens de brandweer is in Lomm een oppervlakte van 100 x 200 meter afgebrand. De brandweer had het vuur na ongeveer 45 minuten onder controle. Naast de brandweer van Lomm waren ook de korpsen van Venlo en Horst aanwezig om de brand te blussen.

Droogte
In verband met de hitte en de droogte zijn de hulpdiensten extra alert op natuurbranden. De brandweer ontvangt meerdere meldingen per dag. De politie riep zaterdagochtend nog op tot voorzichtigheid. 'Het is nog geen 8:00 uur en de eerste melding van een natuurbrand(je) is al binnen', schreef de politie op Twitter. 'Ben extra voorzichtig als u met deze hitte en droogte de natuur in gaat.'te blussen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen