Overslaan en naar de inhoud gaan

'Extreem gevaarlijke' jihadist Mohammed G. is weer vrij

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 16:35

Jihadist Mohammed G. is weer op vrije voeten.

Eind februari werd de 'extreem gevaarlijke' G. met gebruik van een granaat door een arrestatieteam van zijn bed gelicht in zijn Maastrichtse flat. Volgens justitie werd hij aangehouden vanwege een ernstig geweldsmisdrijf, maar meer details hierover zijn niet bekendgemaakt.

Geen reden
G. is weer op vrije voeten omdat de rechtbank geen reden zag om hem langer vast te houden, zegt zijn advocaat Serge Weening. De advocaat wil verder niet op de zaak ingaan. Ook hij wil niet zeggen waarvan zijn cliënt wordt verdacht.

Lees ook: Jihadist Mohammed G. aangehouden in Maastricht

Enkelband
Onder welke voorwaarden G. voorlopig op vrije voeten is, is niet duidelijk. Toen hij werd opgepakt, verbleef hij in een flat van het Leger des
Heils in Maastricht. Hij droeg een enkelband, nadat hij in oktober vrij was na een veroordeling tot drie jaar en tbs met voorwaarden.

Terreurdreiging
G. staat al jarenlang boven aan de lijsten van justitie en de inlichtingendienst wat betreft terreurdreiging. Hij deed in het verleden verschillende pogingen om uit te reizen naar Syrië of Irak. De reclassering acht hem in staat om aanslagen te plegen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen