Overslaan en naar de inhoud gaan

'Extreem gevaarlijke' jihadist Mohammed G. is weer vrij

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 16:35

Jihadist Mohammed G. is weer op vrije voeten.

Eind februari werd de 'extreem gevaarlijke' G. met gebruik van een granaat door een arrestatieteam van zijn bed gelicht in zijn Maastrichtse flat. Volgens justitie werd hij aangehouden vanwege een ernstig geweldsmisdrijf, maar meer details hierover zijn niet bekendgemaakt.

Geen reden
G. is weer op vrije voeten omdat de rechtbank geen reden zag om hem langer vast te houden, zegt zijn advocaat Serge Weening. De advocaat wil verder niet op de zaak ingaan. Ook hij wil niet zeggen waarvan zijn cliënt wordt verdacht.

Lees ook: Jihadist Mohammed G. aangehouden in Maastricht

Enkelband
Onder welke voorwaarden G. voorlopig op vrije voeten is, is niet duidelijk. Toen hij werd opgepakt, verbleef hij in een flat van het Leger des
Heils in Maastricht. Hij droeg een enkelband, nadat hij in oktober vrij was na een veroordeling tot drie jaar en tbs met voorwaarden.

Terreurdreiging
G. staat al jarenlang boven aan de lijsten van justitie en de inlichtingendienst wat betreft terreurdreiging. Hij deed in het verleden verschillende pogingen om uit te reizen naar Syrië of Irak. De reclassering acht hem in staat om aanslagen te plegen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen