Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra wachttijd voor VGZ-verzekerden bij Zuyderland

Geplaatst opzaterdag 10 augustus 2019 - 13:45

Voor een aantal planbare behandelingen in het Zuyderland, zoals een heup- of een knievervanging en liesbreuk, komt er voor VGZ-verzekerden een extra wachttijd van acht weken.

Dit geldt ook voor een staaroperatie en enkele KNO-aandoeningen. Dit laat het ziekenhuis, met locaties in Heerlen en Sittard-Geleen, weten.

Extra wachttijd
De extra wachttijd komt omdat het maximale budget voor de door Zuyderland te verlenen zorg aan VGZ-verzekerden bijna op is voor dit jaar. 'Dit budget wordt in 2019 naar verwachting overschreden door een hoger aantal VGZ-verzekerden dat zich met hun zorgvraag tot Zuyderland wendt', schrijft het ziekenhuis. Ook laat Zuyderland weten dat de Raad van Bestuur de maatregel betreurt, 'maar we zijn gebonden aan de keuzes die VGZ hierin maakt.'

Maatregel
Voor andere zorgvragen geldt deze maatregel niet. Ook voor kinderen, spoedgevallen of
VGZ-verzekerden met een restitutiepolis geldt geen langere wachttijd. Ook patiënten van VGZ die al onder behandeling zijn, gaat deze maatregel niet op.

Maximum
Vorige maand werd bekend dat Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam een patiëntenstop instelde voor voor VGZ-verzekerden. Het ziekenhuis had al zoveel patiënten behandeld dat het maximum aantal dat voor dit jaar is afgesproken begin juli al bijna was bereikt.

Hoeveel patiënten er exact te maken krijgen met de extra wachttijd, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen