Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra wachttijd voor VGZ-verzekerden bij Zuyderland

Geplaatst opzaterdag 10 augustus 2019 - 13:45

Voor een aantal planbare behandelingen in het Zuyderland, zoals een heup- of een knievervanging en liesbreuk, komt er voor VGZ-verzekerden een extra wachttijd van acht weken.

Dit geldt ook voor een staaroperatie en enkele KNO-aandoeningen. Dit laat het ziekenhuis, met locaties in Heerlen en Sittard-Geleen, weten.

Extra wachttijd
De extra wachttijd komt omdat het maximale budget voor de door Zuyderland te verlenen zorg aan VGZ-verzekerden bijna op is voor dit jaar. 'Dit budget wordt in 2019 naar verwachting overschreden door een hoger aantal VGZ-verzekerden dat zich met hun zorgvraag tot Zuyderland wendt', schrijft het ziekenhuis. Ook laat Zuyderland weten dat de Raad van Bestuur de maatregel betreurt, 'maar we zijn gebonden aan de keuzes die VGZ hierin maakt.'

Maatregel
Voor andere zorgvragen geldt deze maatregel niet. Ook voor kinderen, spoedgevallen of
VGZ-verzekerden met een restitutiepolis geldt geen langere wachttijd. Ook patiënten van VGZ die al onder behandeling zijn, gaat deze maatregel niet op.

Maximum
Vorige maand werd bekend dat Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam een patiëntenstop instelde voor voor VGZ-verzekerden. Het ziekenhuis had al zoveel patiënten behandeld dat het maximum aantal dat voor dit jaar is afgesproken begin juli al bijna was bereikt.

Hoeveel patiënten er exact te maken krijgen met de extra wachttijd, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen