Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra wachttijd voor VGZ-verzekerden bij Zuyderland

Geplaatst opzaterdag 10 augustus 2019 - 13:45

Voor een aantal planbare behandelingen in het Zuyderland, zoals een heup- of een knievervanging en liesbreuk, komt er voor VGZ-verzekerden een extra wachttijd van acht weken.

Dit geldt ook voor een staaroperatie en enkele KNO-aandoeningen. Dit laat het ziekenhuis, met locaties in Heerlen en Sittard-Geleen, weten.

Extra wachttijd
De extra wachttijd komt omdat het maximale budget voor de door Zuyderland te verlenen zorg aan VGZ-verzekerden bijna op is voor dit jaar. 'Dit budget wordt in 2019 naar verwachting overschreden door een hoger aantal VGZ-verzekerden dat zich met hun zorgvraag tot Zuyderland wendt', schrijft het ziekenhuis. Ook laat Zuyderland weten dat de Raad van Bestuur de maatregel betreurt, 'maar we zijn gebonden aan de keuzes die VGZ hierin maakt.'

Maatregel
Voor andere zorgvragen geldt deze maatregel niet. Ook voor kinderen, spoedgevallen of
VGZ-verzekerden met een restitutiepolis geldt geen langere wachttijd. Ook patiënten van VGZ die al onder behandeling zijn, gaat deze maatregel niet op.

Maximum
Vorige maand werd bekend dat Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam een patiëntenstop instelde voor voor VGZ-verzekerden. Het ziekenhuis had al zoveel patiënten behandeld dat het maximum aantal dat voor dit jaar is afgesproken begin juli al bijna was bereikt.

Hoeveel patiënten er exact te maken krijgen met de extra wachttijd, is niet bekend.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen