Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Extra vergadering over Van Rey-vonnis in Roermond

Geplaatst opwoensdag 24 augustus 2016 - 10:07

De gemeenteraad in Roermond komt op 8 september bij elkaar om te vergaderen over het vonnis in de zaak Jos van Rey.

Democraten Swalmen, Stadspartij Roermond, Partij van de Arbeid, GroenLinks, D66 en het CDA hebben om zo'n extra raadsvergadering gevraagd.

Gevolgen
De gemeenteraad in Roermond heeft zich tot nu toe nog niet uitgesproken over het vonnis in de zaak Van Rey en volgens de partijen wordt dat wel eens tijd. Zij willen vooral bespreken wat de gevolgen van het vonnis zijn voor 'het functioneren van de gemeenteraad en en de gemeentelijke organisatie'.

Veroordeling
Jos van Rey werd op 22 juli veroordeeld voor ambtelijke corruptie, schending van de geheimhoudingsplicht en gerommel met stemvolmachten. Hij kreeg een taakstraf van 240 uur.

Lees ook: Jos van Rey krijgt taakstraf van 240 uur

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Van Pol boos maar vol vertrouwen
Rechtszaak tegen Jos van Rey is pas in voorjaar 2016
Jos van Rey
Jos van Rey is nog altijd strijdvaardig
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen