Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra veiligheidsmaatregelen moskee Venlo met ramadan

Geplaatst opzondag 5 mei 2019 - 13:10

De Turkse gemeenschap in Venlo zal tijdens de ramadan, die maandag begint, zelf rond de nieuwe Tehvit Camii-moskee gaan posten.

Gebedshuizen nemen extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de dubbele terreuraanslag in maart in Christchurch, Nieuw Zeeland. Een rechts-extremist beroofde daar in twee moskeeën tientallen mensen van het leven.

Burgerwacht
Volgens Muzaffer Bozaslan, die in het moskeebestuur zit, zullen bij het late gebed van 22:00 uur een aantal bezoekers niet deelnemen aan het gebed, maar in plaats daarvan rondlopen bij de moskee. Dat is afgestemd met de gemeente Venlo. In het hele land hebben gebedshuizen burgerwachten geregeld vanuit de eigen achterban.

Extra gesurveilleerd
Daarnaast wordt er door de politie extra gesurveilleerd in de wijk. Het is volgens Bozaslan niet voor het eerst dat er waakzaamheid geboden is in Venlo, maar wordt de moskee voor het eerst op deze wijze beveiligd. Hij wil verder niets over de maatregelen zeggen.

Incidenten
Islamitische organisaties in Nederland zeggen geen aanwijzingen te hebben dat iemand iets beraamt, maar toch zijn ze bang voor incidenten. Zo werd onlangs in Waddinxveen onlangs een moskeevoorzitter in elkaar geslagen en was er in de afgelopen jaren sprake van brandstichting bij moskeeën in Drachten en Enschede. Bij een moskee in Den Haag werden onlangs twee poppen en een spandoek over de profeet Mohammed neergezet.

De ramadan is van 6 mei tot en met 4 juni.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen